Trijumf za kraj: Košarkašice Srbije bolje od Francuske - BIGportal.ba
Košarka Sport

Trijumf za kraj: Košarkašice Srbije bolje od Francuske

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je završila takmičenje na pripremnom turniru u Renu. Izabranice selektorke Marine Maljković pobedile su ekipu domaćina Francuske sa 90:83 (29:20, 18:26, 20:19, 23:18) u susretu koji je pratilo oko 4.000 gledalaca. Najbolja u redovima Srbije bila je Jelena Bruks koja je susret završila sa 20…

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je završila takmičenje na pripremnom turniru u Renu.

Izabranice selektorke Marine Maljković pobedile su ekipu domaćina Francuske sa 90:83 (29:20, 18:26, 20:19, 23:18) u susretu koji je pratilo oko 4.000 gledalaca.

Najbolja u redovima Srbije bila je Jelena Bruks koja je susret završila sa 20 poena, Ana Dabović je postigla 16, a Nikolina Milić poen manje.

U timu Srbije nije bilo povređene Sonje Petrović, a Srbija je takmičenje u Renu završila sa učinkom od dve pobede i poraza.

Pobeđene su Turska i Francuska, a devojke su doživele poraz od Rusije.

Veoma sam zadovoljna kako smo igrale. Borile smo se. Ispoštovale smo većinu stvari koje nam je Marina rekla i to se odrazilo na rezultat. Sa mnogo samopouzdanja idemo u Vršac i zadovoljne smo kako se pripremamo za Evropsko prvenstvo“, izjavila je Ana Dabović.

Sličnog mišljenja je i Nikolina Milić.

Držale smo dobar ritam od početka utakmice. Kontrolisale smo skok i ispoštovale smo sve što je selektorka tražila od nas, što nam je i donelo rezultat“, izjavila je Milićeva.

U narednih nekoliko dana reprezentacija će trenirati u Beogradu, a pripreme za šampionat Evrope završiće u Vršcu.

Prvenstvo u Zrenjaninu počinje 27. juna kada će naš tim igrati protiv Belorusije, dok će protivnici u grupi 28. i 30. juna biti još i Rusija i Belgija.

Danas objavljeno

Skandal! Slovenci otrovani pred meč sa domaćinom! “Moramo da se UGRIZEMO za jezik”

D

Novaka još šest nedjelja dijeli do istorije

Zeljka

Lampard pred otkazom

D

Ostavite komentar