Trijumf politike nad sportom, Mhtarijan neće igrati u finalu Lige Evrope - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Trijumf politike nad sportom, Mhtarijan neće igrati u finalu Lige Evrope

Čelnici Arsenala su potvrdili da će Henrik Mhtarijan propustiti finale Lige Evrope iz bezbednosnih razloga.

Reprezentativac Jermenije tako neće biti na stadionu u Bakuu 29. maja na meču sa Čelsijem jer prosto organizatori ne mogu da mu garantuju sigurnost!

Iako su čelnici UEFA pružili uverenje da Mhtarijan neće imati nikakvih problema, u taboru Arsenala su smatrali da bi u najboljem interesu za klub i igrača bilo ukoliko on ne bude putovao.

Poznato je da su Azerbejdžan, zemlja domaćin finala Lige Evrope u lošim odnosima zbog ratne prošlosti i dugogodišnjih sukoba.

Tenzije su eskalirale raspadom Sovijetskog saveza 1991. Kada su bivše sovijetske republike stekle nezavisnost, izbio je rat u zoni Nagorno Karabaha koji je trajao do 1994.

Međutim, ovo je još jedan primer gde je politika, nažalost pobedila sport, a jednom igraču je uskraćeno pravo da igra u meču koji bi mogao pamtiti celog života.

Pažljivo smo razmotrili sve opcije kako bi Miki bio deo ekipe, ali posle razgovora sa njim i njegovom porodicom, složili smo se jednoglasno da on ipak ne putuje na finale“.

Poslali smo dopis UEFA u kojem smo izrazili našu duboku zabrinutost zbog ove situacije. Miki je bio naš ključni igrač na putu ka finalu i ovo će biti veliki gubitak za naš tim. Takođe, žao nam je što će takav igrač propustiti veliko evropsko finale pod ovakvim okolnostima, jer se ne dešava tako često da igrač ima priliku da se bori za neki evropski trofej“, navodi se u saopštenju Arsenala.

Mhtarijan se takođe oglasio porukom na društvenim mrežema.

Razmotrivši sve opcije, doneli smo tešku odluku da ne putujem sa ekipom na finale. To je meč koji se ne igra tako čestoi moram da priznam da mi je teško što ću morati da propustim duel. Navijaću od kuće za saigrače“, napisao je Mhtarijan.

Sve ovo dolazi iako je generalni sekretar FS Azerbejdžana Elkan Mamedov ranije potvrdio da igrač Arsenala neće imati nikakvih problema i da može da dođe da igra bez ikakvih problema.

Mhtarijan je pre dve godine imao ključnu ulogu u osvajanju pehara Lige Evrope u timu Mančester junajteda. On je bio jedan od strelaca u velikom finalu u Geteborgu gde je Junajted pobedio ekipu Ajaksa sa 2:0.

Danas objavljeno

Englezi bez kalkulacija, Hrvati pobjedom protiv Škotske do osmine finala

Zeljka

Nema kraja malerima: Dembele do novembra u autu

Vanja A

Medvedev rutinski do četvrtfinala Majorke

Vanja A

Ostavite komentar