Tri urednika RTCG kažnjena zbog Tompsonove pjesme - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tri urednika RTCG kažnjena zbog Tompsonove pjesme

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić kaznio je urednika jutarnjeg programa Milicu Babić, urednika emisije “Dobro jutro Crna Goro” Mariju Razić i muzičkog urednika TVCG Slavena Knezovića zbog propusta i emitovanja numere kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona.

Iz ove medijske kuće saopšteno je da će kažnjenim urednicima u naredna dva mjeseca lični dohodak biti umanjen za 20 odsto.

Šundić je naveo da su kazne čin odgovornosti prema povjerenim zaduženjima i sastavni dio funkcionisanja u RTCG.

On je izrazio žaljenje zbog načinjenog propusta, kao i zbog činjenice da se desio provjerenim profesionalcima, kolegama do sada bez mrlje u poslovnim biografijama, navedeno je na portalu RTCG.

“Uređivačka politika RTCG bila je i biće ista, utemeljena na antifašističkim i evropskim normama, jer su to ujedno vrijednosti na kojima je ponikla savremena Crna Gora 27. novembra 1944. godine”, poručio je Šundić.

Numera kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona emitovana je u jutarnjem programu RTCG 9. maja na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Kolegijum Televizije Crne Gore saopštio je istog dana da je numera emitovana greškom i da “tekst pjesme nije problematičan i nema političkih i nacionalističkih konotacija”, ali će ispitati okolnosti kako je došlo do propusta i preduzeti odgovarajuće mjere.

Danas objavljeno

Okružni sud u Banjaluci donio odluku: Potvrđena optužnica protiv Džombića

M.

Nisu se stekli uslovi za povratak Srba u institucije BiH

M.

Zoran bježao od vatre, pa pokušao da se spase u Vrbasu, vatrogasci našli tijelo nakon 20 dana

M.

Ostavite komentar