Tri serije pobrale Emmy nagrade, jedan naslov donio Netflixu najveću dosad - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tri serije pobrale Emmy nagrade, jedan naslov donio Netflixu najveću dosad

Drama The Crown i komedija Ted Lasso osvojile su u nedelju glavne televizijske nagrade Emmy, dok je The Queen’s Gambit proglašena najboljom miniserijom.

Pobedom u najboljoj dramskoj seriji s naslovom The Crown Netflixu je dodeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u prvu ligu streaminga s pobedom za humorističnu seriju s Ted Lasso. Ni Netflix ni AppleTV+ ranije nisu osvojili Emmy za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju.

Olivia Kolman i Džoš O’Konor iz The Crown osvojili su televizijske nagrade Emmy za dramske glumce. Kolman i O’Konnor, koji su glumili kraljicu Elizabetu i princa Čarlsa u raskošnoj sagi o britanskoj kraljevskoj porodici, proglašeni su najboljim dramskim glumcem i glumicom.

Kejt Vinslet proglašena je najboljom glumicom kao problematična detektivka u ograničenoj seriji Mare of Easttown, dok je Juan Mekgregor pobedio s ulogom modnog dizajnera u miniseriji Halston.

Nakon sezone koja se fokusirala na nesrećan brak princa Čarlsa i princeze Diane, The Crown je donela i pobede za sporedne glumce Gillian Anderson kao bivše britanske premijerke Margaret Tačher i Tobiasa Menziesa kao pokojnog princa Filipa, ali i za tekst i režiju.

Džejson Sudeikis, zvezda i sukreator filma Ted Lasso, proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Hana Vadingam i Bret Goldštajn najboljim sporednim ulogama.

Džean Smart doživela je ovacije kada je proglašena najboljom komičnom glumicom u TV seriji Hacks, koja govori o stand-up komičarki.

Zabrinutost zbog delta varijante koronavirusa naterala je nedeljnu ceremoniju da se preseli u šator u centru Los Anđelesa sa smanjenim popisom gostiju i obveznim vakcinisanjem i testiranjem.

Danas objavljeno

U Madridu otvorena soba za plakanje! (VIDEO)

Vanja A

Glumica se zaljubila tokom karantina, uslijedila je filmska priča

Vanja A

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Ostavite komentar