Tri scenarija u slučaju deportacije Đokovića; "Uslijediće nezamisliv niz događaja" - BIGportal.ba
Sport Tenis

Tri scenarija u slučaju deportacije Đokovića; “Uslijediće nezamisliv niz događaja”

Kako javljaju australijski mediji, sve su veće šanse da bi vlasti u toj zemlji mogle da se odluče da ipak deportuju Novaka Đokovića.

Novinar Nil Brin tako navodi da bi Novakova viza mogla da bude opozvana danas tokom dana, kao i da bi to moglo da pokrene “nezamislivi” niz događaja kada je Australijan open u pitanju.

Naime, kako prenosi Brin, Đokovićevi advokati bi sasvim izvesno podneli žalbu na tu odluku i sud bi odluku da li će razmatrati žalbu mogao da donese najranije narednog dana.

U tom slučaju, Đoković bi ostao na slobodi i bio prvi nosilac na žrebu za turnir.

Ukoliko sud prihvati podnošenje žalbe, o njoj bi se odlučivalo naredne nedelje. Dakle, kada turnir već bude u toku.

U takvom scenariju bi, zaključuje Brin, Đoković mogao, a u slučaju da žalba bude odbijena, da bude deportovan iz Australije tokom trajanja turnira.

Istovremeno, “češljanjem” pravila bave se i drugi mediji u Australiji. Portal 9news nako navodi da postoje tri scenarija.

Prvi, da se Đoković povuče (samovoljno ili ne) pre samog žreba. U tom slučaju svi nosioci bi se pomerili za po jedno mesto unapred.

Drugi, ukoliko se povuče nakon žreba a pre nego što izađe raspored (obično izlazi u nedelju, dan uoči početka turnira) njegovo mesto u žrebu bi “preuzeo” peti nosilac Rubljov kog bi zamenio 17. nosilac Gael Monfis. Na to mesto Monfisa u žreb bi “uskočio” Aleksandar Bublik, prvi ispod crte nosilaca.

Treći, ukoliko se povuče nakon izlaska rasporeda, njegovo mesto bi preuzeo “laki luzer”, igrač koji je poražen u poslednjoj rundi kvalifikacija.

U međuvremenu, Novak je već bio na terenu

Danas objavljeno

Medvedev lako protiv Kecmanovića

Zeljka

Spušta se zavjesa: Kome ide trofej Lige šampiona?

Zeljka

Ozvaničeno zbogom Romanu Abramoviču

Zeljka

Ostavite komentar