23. Januara 2021.

Tri razloga zbog kojih muškarci prestaju da se zaljubljuju

Big Portal

Ali, znajući zašto će to promijeniti vaš ljubavni život, postoje neke stvari koje će održavati vatru u vašoj vezi.

Evo 3 razloga zašto mnogi muškarci vrlo brzo prestanu da budu zaljubljeni.

1. Prerano ulazite u intimne odnose

Suprotno onome što neki vjeruju, muškarci se obično ne zaljubljuju kada imaju odnos.

To samo po sebi ne stvara intimnost. Seks se vrti oko početne hemije, koja može ići onoliko brzo koliko dolazi. Iluzija bliskosti koju vam seks može dati prikriva činjenicu da se na dubljem nivou zaista ne poznajete.

Prijateljstvo je često najbolje izgraditi prije nego što se prepustite intimnim trrenucima. Da bi se čovjek zaljubio u tebe, potrebno je da te prvo upozna kao osobu.

2. Ne dajete mu dovoljno vremena

Vrijeme vam daje priliku da procijenite i steknete uvid u muškarca sa kojim se zabavljate. Putovanje ka zaljubljenosti zahtijeva vrijeme.

Vezu čine ulaganje vremena i energije. Kada čovjek uloži vrijeme da vas upozna, počinje da demonstrira svoj karakter. Muškarci su često ističu sa procjenjivanjem. Tražiće od vas da idete na putovanja, seksate se i postanete njihova djevojka pre nego što i oni sami budu spremni za to.

Usporavanje muškarca jedan je od najboljih načina da mu se pruži prilika da se zaljubi u vas. Podstaknite njegov entuzijazam, ali usporite brzinu, piše “Telegraf.rs”.

3. Ne nudiš mu prijateljstvo

Često nas navode da vjerujemo da su prijateljstvo i ljubav dvije potpuno različite stvari. Ali jesu li? Može li vas čovjek istinski voljeti ako se s vama nije sprijateljio? Prijateljstvo pokazuje karakter muškarca s kojim ste. Da li se drži svojih obećanja i dogovora? Da li pokazuje integritet u svim aspektima svog života? Da li se prema vama odnosi zabrinuto i brine li o vašim osjećanjima? Kada potcijenimo važnost zaljubljivanja u nekoga ko pokazuje prijateljstvo, često smo šokirani kada naglo odu.

Obično nije nedostatak hemije segment koji završava loše zamišljenu vezu – to je nedostatak prijateljstva. Karakter je trajni kvalitet koji treba tražiti, pokazao se u prijateljstvu i ljubavi.

Seks, sam po sebi, neće vam donijeti intimnost. U stvari, ljudi često razdvajaju intimnost od intimnog odnosa. Vrijeme je ono što čovjeku daje motiv da se zaljubi u vas. Kada ovo shvatite, to će promijeniti putanju vašeg ljubavnog života.

Prijateljstvo je jedan od najvećih pokazatelja da ćete se zaljubiti u pravu osobu. Ako neprestano sumnjate u karakter i pouzdanost čovjeka sa kojim ste, obično ste sa pogrešnim čovjekom. Muškarci se zaljubljuju kada od njih zahtijevate da odvoje vrijeme da vas upoznaju i grade prijateljstvo s vama.

Prijateljstvo je osnova vašeg blagostanja i bez njega se nijedan muškarac neće zaljubiti u vas dugoročno.

(Telegraf.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare