Tri razloga zašto su zauzeti muškarci ženama privlačniji od slobodnih - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Tri razloga zašto su zauzeti muškarci ženama privlačniji od slobodnih

JESTE li se ikada zaljubile u nekoga ko je zauzet? Brojni stručnjaci za veze tvrde da oženjeni ili muškarci u ozbiljnim vezama imaju “ono nešto” što ih često ženama čini privlačnijima od slobodnih. Jedna od posljednjih studija koja se bavila ovim pitanjem provedena je 2018. godine na Univerzitetu Oklahomi te…

JESTE li se ikada zaljubile u nekoga ko je zauzet?

Brojni stručnjaci za veze tvrde da oženjeni ili muškarci u ozbiljnim vezama imaju “ono nešto” što ih često ženama čini privlačnijima od slobodnih.

Jedna od posljednjih studija koja se bavila ovim pitanjem provedena je 2018. godine na Univerzitetu Oklahomi te je potvrdila priču da su zauzeti muškarci ženama privlačniji. Studentkinjama je pokazana fotka muškarca i u grupi kojoj je rečeno da je zauzet, za njega se zainteresovalo čak 90 posto njih, dok je u grupi koja je mislila da je slobodan, interes pokazalo tek 59 posto studentkinja, piše u studiji objavljenoj u časopisu New Scientist.

Naravno, tu se ne radi samo o fizičkom izgledu već i o nekim specifičnim osobinama zbog kojih žene, iako znaju da je to loše, često padaju na muškarce koji “nisu na tržištu”, a evo i šta je najčešće presudno:

Spremni su za ozbiljnu vezu

Slobodnim ženama koje su u potrazi za ozbiljnom vezom, a naletile su samo na hrpu neozbiljnih frajera za jednu noć, oženjeni muškarci čine se privlačnijima upravo zbog činjenice da su se bili spremni vezati za jednu ženu do kraja života. 

Prihvataju odgovornost

Iako brak ne podrazumijeva nužno i odgovornost, statistika je na strani muškaraca koji su izrekli “sudbonosno da”. Brojna istraživanja potvrdila su da je većina oženjenih frajera zaposlena i jako odgovorna kada je u pitanju porodica. Iako to nije uvijek slučaj, ova osobina ženama je jako pozitivna i privlačna.

Ne boje se pokazati osjećaje

Nije lako pronaći muškarca koji će biti toliko iskren i otvoren s vama da mu neće biti problem pokazati svoje prave osjećaje. Ali žene često imaju utisak da ljudi u braku jedno pred drugim ne skrivaju ništa, pa ni svoje emocije, pa ih oženjeni muškarci posebno privlače.

Index

Danas objavljeno

Zbog imena tri puta završio u zatvoru

Vanja A

Da li su ‘crveni mladeži’ na našoj koži opasni?

Vanja A

Nekad popularna pjevačica tvrdi da je na ulici, “Za Božić smo spavali kod prijatelja u kancelariji”

Vanja A

Ostavite komentar