Tri prirodna probiotika koji će pomoći CRIJEVIMA i izbaciti TOKSINE iz organizma - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Tri prirodna probiotika koji će pomoći CRIJEVIMA i izbaciti TOKSINE iz organizma

Zaboravite na skupe probiotike i pomozite svojim crevima prirodnim namirnicama

Probiotici su živi mikroorganizmi koji poboljšavaju ravnotežu flore u probavnom sistemu. Za zdravu probavu ove prijateljske bakterije su neophodne. Pomažu u sprečavanju porasta loših bakterija i često se iscrpljuju ako uzimate antibiotike.

U nastavku pročitajte koja 3 posna prirodna probiotika moraju postati deo vašeg svakodnevnog života.

1. Turšija

Turšija je zdrava iz više razloga, ali pre svega zbog prirodnog probiotika koji sadrži, odnosno bakterije „Laktobacilusa“. Bakterije u našem stomaku nisu samo tu zbog varenja, već i da održe naš imunitet dobrim i spremnim za borbu protiv infekcija.

Tom našem sistemu dobro dođe pomoć u vidu turšije i prirodnog probiotika koji se nalazi u njoj.

2. Miso pasta

Miso pasta sadrži enzime koji pospešuju i pomažu varenju, dok je veoma bogat mineralima, što dodatno utiče na uravnotežavanje metabolizma. Takođe, on hrani kožu, ubrzava građenje tkiva i ćelija kože, čime doprinosi i lepoti. Zbog linoleinske kiseline i lecitina, koji rastvara holesterol, sprečava posledice kardiovaskularnih oboljenja, arterioskleroze, kao i visokog krvnog pritiska.

Miso jača imuni sistem, ublažava efekte pušenja i alkohola, a utiče i na ublažavanje posledica svih radioaktivnih zračenja.

3. Kiseli kupus

Za razliku od svežeg kupusa, kiseli kupus obiluje probiotičkim bakterijama. To su dobre bakterije koje pogoduju našem sistemu za varenje. Zbog tako dobrog balansa mikroorganizmima, ova namirnica se uvek preporučuje u slučaju nekih bolesti prouzrokovanih disbalansom crevne flore, posebno nakon terapije antibioticima.

Kiseli kupus ubrzava metabolizam, a obroci obogaćeni ovom namirnicom brže se vare. Odličan je za čišćenje jetre i krvi, a samim tim i za čišćenje celog organizma od toksina.

Danas objavljeno

Napitak od cvekle ubrzava metabolizam

Vanja A

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih su ljudi širom svijeta zabrinuti

Vanja A

9 jesenjih super namirnica za mršavljenje, koje trebaš jesti ove sezone

Vanja A

Ostavite komentar