Tri odlične vježbe za čvrstu i utegnutu zadnjicu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Tri odlične vježbe za čvrstu i utegnutu zadnjicu

TRENERICA Kelsey Wells za Women’s Health je predstavila tri odlične vježbe s bučicama, idealne za čvrstu i utegnutu zadnjicu. I Kelsey ovim vježbama duguje i transformaciju sopstvene zadnjice. Čučanj s težinama Zauzmite stav širine ramena, stopala lagano okrenite prema vani. Držite teg blizu prsa, dok laktovi stoje uz tijelo. Prilikom dizanja koljena se savijaju samo…

TRENERICA Kelsey Wells za Women’s Health je predstavila tri odlične vježbe s bučicama, idealne za čvrstu i utegnutu zadnjicu. I Kelsey ovim vježbama duguje i transformaciju sopstvene zadnjice.

Čučanj s težinama

Zauzmite stav širine ramena, stopala lagano okrenite prema vani. Držite teg blizu prsa, dok laktovi stoje uz tijelo. Prilikom dizanja koljena se savijaju samo kao pomoć kukovima, a zdjelica ide daleko natrag. U čučnju koljena idu prema naprijed, a zdjelica prema dolje. Koljena i kukovi se zajedno savijaju. Spustite se što dublje možete, leđa moraju biti ravna i ne smijete osjećati bolove.

Iskorak s tegovima

Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena, ruku podignutih uz glavu s tegovimaa. Pogled usmjerite ravno ispred sebe, izravnajte leđa i zategnite mišiće stomaka. Zakoračite naprijed, oslanjajući se prvo o petu, a potom i o cijelo stopalo. Spustite se, dok se koljeno prednje noge ne spusti do ugla od 90 stepeni, zadržavajući težinu tijela na zadnjoj nozi. Podignite se potom prema gore i ponovite isti pokret naizmjenično nekoliko puta. 

Glute bridge

Legnite na ravnu podlogu. Stopala postavite nešto šire od širine kukova, koljena blago gurnite prema vani. Iz donje pozicije podižite kukove prema gore. U gornjoj poziciji potkoljenica mora biti okomita na pod. Držite kukove što više, stomak snažno stisnite. Zdjelica mora biti blago podvučena. Zadržite maksimalnu kontrakciju dvije sekunde!

Index

Danas objavljeno

Hljeb od kestena

Vanja A

Ovsene pahuljice, post i vegetarijanska ishrana: Kako da snizite visok holesterol?

V.R.

Istraživanje: Konzumiranje bijelog pirinča ima efekat sličan konzumiranju šećera

V.R.

Ostavite komentar