26. Juna 2020.

Tri nove žrtve, virus se ne smiruje, a otvorili granice

Big Portal

On je na “Fejsbuku” napisao da je ukupan broj umrlih od bolesti kovid 19 porastao na 268, a broj dijagnostikovanih slučajeva od početka epidemije na 5.758.

Filipče je prethodno na onlajn konferenciji za novinare rekao da je broj novozareženih sličan jučašnjem i da je u prethodnih pet šest dana faktor pronošenja zaraze ispod jedan, na osnovu čega očekuje smanjenje broja zaraženih tokom leta.

Istovremeno, istakao je, zdravstveni sistem se priprema za mogući jesenji talas koji može biti veći izazov od prvog i drugog talasa širenja zaraze (prvi i drugi pik prema SZO).

Prema najnovijim podacima koje je objavio Fillipče, takozvanih aktivnih slučajeva ima 3.284, u bolnicama je 425 pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima.

Institut za javno zdravlje Severne Makedonije registrovao je danas još 40 pacijenta koji su ozdravili, čime je broj izlečenih povećan na 2.206, naveo je ministar Filipče.

U prethodna 24 sata urađena su 1.074 testa na prisustvo korona virusa, a od početka epidemije u Severnoj Makedoniji ukupno 56.809.

b92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare