Tri nevjerovatne stvari koje se događaju ženi nakon 45. godine - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Tri nevjerovatne stvari koje se događaju ženi nakon 45. godine

Koje tri stvari se događaju ženi nakon 45. godine – zvuči nevjerovatno.

Kada smo mladi srednje doba i zrele godine nam izgledaju kao daleka i zastrašujuća destinacija, ali kada napunimo 40. još smo zbunjeni i počinjemo da se prilagođavamo, ali sa 45. i 50. godina, shvatamo koliko i to životno doba može biti dragocjeno. Mnoge žene se baš u ovim godinama osjećaju najljepše u svojoj koži, koriste stečeno iskustvo, razvijaju samopouzdanje, zrelije su i mnogi problemi koji su im u 30-im izgledali veliko, sada postaju čak i smiješni.

Težina postavljena nakon 45 godina kod žena. Liječenje pretilosti

Evo koje se tri nevjerovatne stvari događaju nakon 45. rođendana:

1. Snovi postaju dio svakodnevice

Mnoge žene tokom mladosti žrtvuju svoje snove, posvećuju se drugima više nego sebi i zaboravljaju kako su zapravo željele da žive. U zrelim godinama počinjemo da se prisjećamo nekih starih snova i stavramo nove – ne plašimo se da rizikujemo i posvećujemo se svom razvojnom putu. Nikada nije kasno za novi san ili ostvarenje starog. Zato krenite u avanturu, bez straha!

2. Razumije značaj oproštaja

Žena u zrelim godinama ne želi više da provodi neprospavane noći razmišljajući o svakom koraku i postupku. Ukoliko je neko povrijedi ili razočara, ona mu oprašta, ostavlja taj odnos iza sebe i nastavlja dalje. Takođe, mnogo lakše traži oproštaj od drugih i preuzima odgovornost za svoje greške, jer to je lekcija zrelosti. Kada osvjestimo u zrelom dobu neke stvari, čini nam se da život teče laganije.

3. Osjeća se privlačno

Možda zvuči suludo, ali mnoge žene se nakon 45. godine osjećaju najprivlačnije. Više se posvećuju njegovanju sebe, ali u tome nije tajna, već u stečenom samopouzdanju. One vjeruju u sebe, svoje kvalitete i sposobnosti i zato zrače privlačnom i lijepom energijom. Znaju šta žele, ne gube vrijeme na igrice, već žive život po svojim pravilima.

(Sensa)

Danas objavljeno

Zebra palačinke postale su pravi hit, imamo super recept koji uspijeva

Vanja A

Ukusni jesenji desert od jabuka

Vanja A

Hljeb – namirnica koja je u posljednjih 6.000 godina oblikovala ishranu

Vanja A

Ostavite komentar