Tri najopasnije poze za muškarce - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Tri najopasnije poze za muškarce

Tim naučnika proučavao je naopasnije poze u seksu koje mogu uzrokovati prelom penisa, a svoj rad objavili su u časopisu Journal of Impotence Research.

Zanimljivo, nije riječ ni o kakvim vratolomijama i neuobičajenim seks-pozama niti položajima za koje nismo ni čuli, već o tri vrlo svakodnevne poze. Možda je u tome i stvar – zbog učestalosti baš tako nastaje najviše povreda?

U stanju uzbuđenja i strasti moguće da se muški penis slomi – uzrokujući traumu i puno strašnog bola. Zapravo, uobičajena zabluda u koju mnogi vjeruju jeste pretpostavka da je penis tako čvrst, ali i elastičan (a nema ni kost!) da se ne može slomiti. To je netačno, ali i dalje se može osjećati “slomljenim”, pogotovo ako udari u zdjeličnu kost žene za vrijeme intenzivnog seksa…

Evo liste top-tri najopasnije poze u seksu!

Doggy Style

Za ovo istraživanje su naučnici su ispitali 90 muškaraca u dobi od 18 do 66 godina s lomom penisa. Oni su proučavali različite položaje i mehanizme povrede, uključujući masturbaciju ili manipulaciju penisom, misionarski položaj, pseći položaj i “žena gore” za vrijeme seksa. Iznenađujuće, “pseći položaj” bio je na vrhu liste, sa 41 % preloma penisa. Uh! Ko bi to pomislio?!

Misionarski

Vjerovali ili ne, misionarski položaj zauzeo je drugo mjesto, mada možda nije toliko komplikovan kao ostali položaji gdje treba biti poput žene od gume. Ipak, ispada da može biti prilično rizičan ako niste oprezni. Naučnici su primijetili da i pseći i misionarski položaj “imaju više povezanosti s dvostrukim prelomima kavernoznog tijela i lezijama uretre nego ‘žena gore’”. U osnovi, veća je mogućnost da ta dva položaja naprave štetu.

Jahačica

Položaj jahačice ili “žena gore” ušao je na listu kao treći najopasniji seksualni položaj. Autori istraživanja rekli su: “Ne primjećujemo razlike između težine preloma penisa kod  ‘psećeg položaja’ i ‘žena gore’, ali je ‘pseći položaj’ imao veću težinu preloma penisa u poređenju sa ‘ženom gore’”.

(Ljepota&Zdravlje)

Danas objavljeno

Oživljen virus star 48.000 godina!

Vanja A

Nesvakidašnje otkriće arheologa u Egiptu: Pronađene mumije sa zlatnim jezicima

Vanja A

Hju Grant je mrzio čuvenu scenu iz „U stvari ljubav“, jedva pristao da je snimi

Vanja A

Ostavite komentar