25. Maja 2021.

Tri najčešće greške kod vježbanja s loptom za pilates

Big Portal

O kojim pogreškama je riječ i kako ih ispraviti kako biste rizik od ozljeda sveli na minimum te iz vježbanja izvukli maksimalni učinak?

FITBALL ANTIBURST 65CM - pilates lopta Blue Gym

Koristite loptu krive veličine
Zašto je loše? Korištenje lopte koja je premala ili prevelika može uzrokovati probleme s položajem tijela ili učiniti vježbe i istezanje manje učinkovitima.

Kako ispraviti? Nisu sve lopte za vježbanje jednake. Dolaze u tri veličine, pa biste trebali odabrati loptu ovisno o svojoj visini. Također vodite računa o tome da je ispunjena odgovarajućom količinom zraka. Korištenje lopte odgovarajuće veličine, ali blago ispuhane postaje neučinkovita oprema za vježbanje.

Osjećate se previše nestabilno

Zašto je loše? Mala nestabilnost je normalna i može pomoći u učinkovitijem korištenju mišića, posebno središnjeg dijela tijela. Ali ako se jako njišete i ne možete izvesti jedno ponavljanje bez prevrtanja, nećete izvući puno koristi iz pokreta.

Kako ispraviti? Pronađite načine kako da se osjećate stabilno kada koristite loptu, bilo širenjem stava nogu, postavljanjem većeg dijela tijela na loptu ili sporijim kretanjem. Također je dobra ideja provjeriti položaj, odnosno oblik tijela. Svakako savladajte osnovne poteze prije dodavanja bučica, medicinske lopte ili drugih rekvizita.

Imate nepravilnu tehniku

Zašto je loše? Kao i kod bilo koje vrste treninga snage, izvođenje nepravilnih pokreta znači neefikasnu upotrebu mišića i veći rizik od ozljeda.

Kako ispraviti? Naučite pravilne pokrete preko DVD-a, knjiga ili na satu fitnessa, ili još bolje, uzmite privatnog trenera kako biste naučili pravilan položaj tijela i tehniku. Trener također može pokazati koji su potezi najbolji za zatezanje mišića koje želite ojačati i pomoći vam u uklanjanju navike lošeg držanja tijela.

Izvor:zadovoljna

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare