22. Decembra 2021.

Tri nagrade za Fiat Professional

Big Portal

Žiri je pohvalio novi Ducato zbog njegove impresivne tehnologije, kao i zbog toga što je prvo komercijalno vozilo koje koristi autonomne Napredne sisteme za podršku vozaču (ADAS) nivoa 2, koji za cilj imaju da unaprijede vozačko iskustvo, dok model Ducato čine bezbjednijom sredinom za rad ili uživanje.

Uvođenje tehnologija kao što su adaptivni tempomat, Lane Keep Assist sistem za ostajanje u traci i sistem Traffic Jam Assist koji pomaže sa gužvama u saobraćaju omogućava nezavisnu podršku pri vožnji i tokom ubrzanja i kočenja, što omogućava modelu novi Ducato da postigne 2. nivo autonomne vožnje.

Među istaknutim tehnološkim mogućnostima su i ograničavanje brzine, kontrola kočenja u slučaju neočekivanih prepreka kao što su pješaci i biciklisti, prepoznavanje znakova na putu i monitoring budnosti vozača.

Novi Ducato je dostupan sa električnim pogonom i pogonom sa unutrašnjim sagorijevanjem, u kombinaciji sa praktičnim ručnim prenosom i devetobrzinskim automatskim prenosom.

Džejms Dalas, urednik magazina What Van?, komentarisao je nagrade: “Fiat Professional Ducato nastavlja da se ističe zbog novih tehnologija, kao što su Napredni sistemi za podršku vozaču (ADAS) drugog nivoa, novim ručnim prenosnim sistemom i izuzetnim devetobrzinskim automatskim prenosom.”

“Novi Ducato je dobar za vožnju, on je praktično vozila za prevoz tereta i ostaje savršen lijek za monotoniju koju donose modeli čije nove verzije nose samo nove nazive.”

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare