Tri načina koja će vam pomoći da sa REŠETKE iz RERNE očistite MASNOĆU - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Tri načina koja će vam pomoći da sa REŠETKE iz RERNE očistite MASNOĆU

Evo par saveta da vaša rerna zablista u punom sjaju.

Neminovno je da će tokom pečenja rešetke u rerni ostati obložene ostacima hrane i masnoćom i to mnogim domaćicama zadaje muke.

Uz pomoć ovih trikova, rešite se muke.

Čišćenje tečnošću za pranje posuđa

Pre početka proverite jesu li rešetke hladne, a zatim ih namočite u mlaku otopinu vode i tečnosti za posuđe. Sunđerom, odnosno delom za ribanje skinite masnoću i ostatke, ali pripazite da sunđer nije previše grub. Isperite, a zatim ih osušite krpom.

Kako ih prirodno očistiti

Ljubitelji prirodnih metoda čišćenja, koristite sodu bikarbonu. Pospite rešetke sodom bikarbonom, a zatim sipajte alkoholno sirće.

Kad se penjenje zaustavi, dodajte vruću vodu u kadu dok se rešetke potpuno ne pokriju i ostavite da se namaču preko noći.

Ujutro možete mekom krpom obrisati masnoću i otopinu. Masnoću možete ukloniti i četkicom za zube.

Čišćenje folijom

Da, ovo zvuči čudno, ali korisnici ove metode zakleli su se da je ova metoda odlična. Najpre umotajte rešetke u aluminijsku foliju. Stavite u veću posudu zamotane rešetke. Dodajte nekoliko tableta za mašinu za pranje posuđa i prekrijte rešetke vrućom vodom. Ostavite da se namače preko noći. Ujutro odmotajte rešetke i obrišite ih mekom krpom. Isperite i opet osušite krpom.

Iako je amonijak sastojak mnogih proizvoda za čišćenje u domaćinstvu, imajte na umu da se mora koristiti u dobro prozračenim prostorima, a budući da je nadražujuće sredstvo, trebali biste nositi zaštitne rukavice i izbegavati nanošenje na kožu i ojeću. Opasno je i ako imate malu decu i ljubimce. Drugim rečima, upotrijebite jednu od ovih lakših metoda.

Danas objavljeno

Kevin Spejsi ide na sud zbog optužbe za zlostavljanje

Vanja A

R’Boni Gabriel prva Filipinka s titulom mis Amerike u posljednjih 60 godina

Vanja A

Stvari koje trebaš znati ako želiš da imaš psa i mačku istovremeno

Vanja A

Ostavite komentar