Tri kozmetička proizvoda na koje se ne isplati trošiti novac - BIGportal.ba
Magazin Moda

Tri kozmetička proizvoda na koje se ne isplati trošiti novac

KOZMETIČKA industrija zaista zna namamiti kupce novim proizvodima.

I dok neki od njih zaista donose inovativna rješenja za svakodnevne beauty probleme i čine vidljivu razliku, drugi su potpuno beskorisni. Nažalost, to je nemoguće otkriti prije nego što ih isprobate, ali generalno govoreći, postoje tri kozmetička proizvoda koji zaista nemaju nikakvu drugu svrhu osim da troše vaš novac: 

Anticelulitne kreme

Bilo bi divno kada bi jedna krema mogla jednostavno izbrisati sav celulit s tijela, no to nažalost još uvijek nije moguće. Proizvodi koji to obećavaju uglavnom samo hidratiziraju kožu, a u borbi protiv narandžine kore i dalje jedino pomažu fizička aktivnost i pravilna ishrana. 

Voda u spreju

Ne trošite novac na nešto što možete napraviti sami – i to besplatno. Voda u spreju ista je kao i ona iz česme, a sigurno ćete kući naći i neku praznu bočicu s raspršivačem. Učinak će biti isti, a zapravo ga neće ni biti, jer je jedino što ovaj proizvod nudi kratkotrajno osvježenje.

Losioni za određene dijelove tijela

Ne trebaju vam posebni losioni za stopala, pete, laktove… Tu se uglavnom radi o istom proizvodu, zapakovanom u različita pakovanja. Obični losion za tijelo jednako će dobro hidratizirati vaša stopala kao i onaj čija je to jedina namjena.

Index

Danas objavljeno

Oboren rekord na OnlyFans – ali postoji veliki problem

Vanja A

Najveći glečer na svijetu više ne postoji: Bio je težak milijardu tona, razbio se na nekoliko dijelova

V.R.

Javila se starleta koja je uništila vjeridbu Džej Lo i Aleksa

V.R.

Ostavite komentar