Tri i po godine zatvora za smrt male Dijane: Poslije 10 godina osuđeni ljekari za nesavjesno liječenje - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Tri i po godine zatvora za smrt male Dijane: Poslije 10 godina osuđeni ljekari za nesavjesno liječenje

Zbog nesavjesnog liječenja koje je izazvalo smrtni ishod, pravosnažnom presudom Osnovnog Vranje dr Darko Civkarovski osuđen je na dvije godine zatvora, dok će iza rešetaka 18 mjeseci provesti dr Slaviša Kanački, anesteziolog. Obojici ljekara nakon izdržane kazne biće zabranjeno obavljanje ljekarske delatnosti u trajanju od tri godine.

Poslije deset godina suđenja dvojica ljekara iz Vranja osuđena su na efektivne zatvorske kazne presudom Opštinskog suda u Vranju koju je potvrdio, nakon žalbenog postupka i Apealcioni sud u Nišu, saznao je Danas u vranjanskoj pravosudnoj instituciji.

Apelacioni sud je smanjio prvostepenu kaznu zatvora Civkarovskom koji je osudjen na tri, a Kanački na dvije godine zatvora, a preinačene su i kazne u pogledu smanjenja “zabrane obavljanja ljekarskog poziva” koja je prvobitnom presudom iznosila pet, a preinačena je na tri godine, u šta Civkarovskom i Kanačkom neće biti uračunato izdržavanje kazne, piše Danas.

Suđenje dvojici vranjskih ljekara trajalo je duže od deset godina, a porodica Mitić, čija je petogodišnja djevojčica stradala zbog “nesavesnog postupanja dvojice vranjskih ljekara”, sada će zatražiti nadoknadu štete od dvojice sada već bivših pripadnika “bijelih mantila” iz Vranja u parničnom postupku za nadoknadu štete, prenosi Blic.

Danas objavljeno

Izbori u Brazilu: Bolsonaro ili Lula?

M.

Opšti izbori u BiH

M.

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

M.

Ostavite komentar