Tri dekade M modela sa spuštenim krovom - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Tri dekade M modela sa spuštenim krovom

U ljeto 1988 godine, kompanija BMW je prvi put odlučila da BMW M ipak treba kabriolet varijantu i tada je kreiran visoko performantni M3 Cabrio.

U susret tridesetoj godišnjici te odliuke, Bavarci su proizveli novi kabriolet serije 4 simbolično nazvan M4 Convertible Edition 30 Jahre. Ograničena serija od 300 primjeraka M4 kabriolet dolazi sa M Competition paketom opreme i svim ostalim komponentama automobila koje dolaze uz M oznaku. Podešavajući ovjes, izduvni sistem i aktivni diferencijal će se pobrinuti da ovaj kabrio pruži vrhunske vozne performanse na cesti, dok će snažni benzinski twin- turbo redni “šestak”  zapremine 3 litre u ovom paketu isporučivati velikih 450 KS.

M4 Convertible Edition 30 Jahre će biti vizuelno promjenjen, pa se može razlikovati po sjajnom crnom izgledu BMW “bubrega” prednje maske hladnjaka, 20 inča naplacima i Orbit Grey ili Macao Blue metalik boji šasije. Jasni natpisi na prednjoj, bočnoj i zadnjoj strani automobila će neznalicama reći o kojem se modelu radi, a putnici će uživati u enterijeru oplemenjenom Merino kožom dizajniranim u skladu sa vanjskim izgledom automobila. Za sada nije objevljena prodajna cijena ovog modela.

automoto.ba

Danas objavljeno

Kako se Dacia u krizi probila na vrh

Vanja A

Na elektrifikovane automobila se odnosila gotovo petina prodaje u trećem kvartalu u Evropi

Vanja A

Da li je ova Honda CR-X oldtajmer iz snova?

Vanja A

Ostavite komentar