23. Maja 2022.

Tri čokoladne poslastice kojima ćete oduševiti svakog gosta

Big Portal

Ueri društvenih mreža, domaćice sve češće posežu za receptima koje u samo nekoliko klikova mogu pronaći na internetu i imati sve na jednom mestu. Uz pomoć pametnih telefona, jednostavnom pretragom mogu se pronaći savršeni i brzi recepti za pripremu najrazličitijih poslastica, a u tome vam može pomoći aplikacija „Volim Poslastice“ koja se može instalirati preko Google play-a ili Apple store-a, gde možete napraviti svoj profil i učestvovati u kreiranju brojnih recepata.

Bilo da se ovih dana pripremate za proslavu predstojećeg Đurđevdana, ili da bez posebnog povoda želite da napravite ukusne kolače i torte, idealan saveznik biće vam Menaž čokolade za kuvanje, koje imaju savršenog “partnera” za ukrašavanje ili dodatni ukus – Menaž dugmiće od bele ili crne čokolade.

Menaž čokoladu za kuvanje možete koristiti i za pripremu posnih slatkiša, budući da ne sadrži mleko.

Predlažemo vam tri recepta za jednostavne, a ukusne čokoladne dezerte. Menaž čokolada Izvor: Promo

Jedan od njih je Noir torta, na čiji ukus gosti sigurno neće ostati imuni.

Sastojci koji su vam potrebni:

– 3 jaja

– 300 gr Menaž čokolade za kuvanje

– 200 gr kesten pirea

– 200 ml kondenzovanog mleka.

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Mleko zagrejte na ringli i u njemu istopite 200 grama Menaž čokolade za kuvanje. Zatim sačekajte da se ohladi, pa dodajte kesten pire, a potom jaja.

Sjedinjenu smesu sipajte u kalup, prethodno obložen papirom za pečenje i ostavite da se peče 20 minuta. Potom otopite preostalih 100 grama čokolade i prelijte tortu. Na kraju dekorišite Menaž dugmićima od crne ili bele čokolade.

Super brzi čokoladni kolač takođe je jedna od najukusnijih čokoladnih poslastica.

Za podlogu vam je potrebno:

– 4 jaja

– 100 gr kristal šećera

– 1 vanilin šećer

– 100 gr Menaž čokolade za kuvanje

– 200 gr margarina

– 1 prašak za pecivo

– 100 gr brašna.

Za fil vam je potrebno:

– 400 ml slatke pavlake

– 200 gr Menaž čokolade za kuvanje

– 15 gr šećera (1 kašika)

– par kapi ekstrakta ruma.

Priprema:

Umutite sneg od belanaca. U posebnoj posudi izmiksajte žumanca, šećer, vanilin šećer, margarin, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite sve i pecite 25 minuta na 180 stepeni.

Slatku pavlaku, čokoladu, rum i šećer zagrejte na srednjoj vatri, sačekajte da se čokolada i šećer otope. Zatim sklonite sa vatre i kad se prohladi prelijte preko podloge.

Po potrebi se može napraviti i dupla količina fila. Isecite na kvadrate i dekorišite. Menaž čokolada Izvor: Promo

Najmlađi će sigurno posebno voleti čokoladne korpice.

Od sastojaka vam je potrebno:

– 200 gr Menaž čokolade za kuvanje

– 1 kašičica ulja

– 150 gr mlevenih oraha

– 200 gr margarina

– 100 gr šećera u prahu

– pola ekstrakta ruma

– 1 vanil šećer

– 1 kašika vode

– 1 šlag krema od čokolade

– pakovanje papirnih korpica (nije obavezno).

Priprema:

Čokoladu za kuvanje rastopite sa uljem. Korpice premažite otopljenom čokoladom i na kratko stavite u frižider da se čokolada stegne. Postupak ponovite dva, tri puta. Nakon što se čokolada stegla, korpice odvojite nežnim pokretima.

Penasto umutite margarin, šećer u prahu, orahe, vanil šećer, pola ekstrakta ruma i kašiku vode. Izlivene čokoladne korpice punite pripremljenim filom. Pustite mašti na volju i korpice na kraju dekorišite Menaž čokoladnim dugmićima.

Ukoliko nemate papirne korpice, poslužite se bilo kojim kalupom za male kolače ili improvizujte.

Lepaisrećna.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare