Trgovcima dvije kazne po 15.000 KM, apoteci 1.100 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Trgovcima dvije kazne po 15.000 KM, apoteci 1.100 KM

Republička tržišna inspekcija vršila je i u dane vikenda pojačane kontrole trgovačkih centara, apoteka i drugih prodajnih objekata, u cilju provjere poštivanja Urebe Vlade Republike Srpske o regulisanju cijena, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Navode da, od 32 izvršene kontrole, u dva slučaja trgovcima su izrečene kazne u iznosu od po 15.000 KM jer isti nisu uskladili cijene proizvoda sa Uredbom, dok je u jednom slučaju apoteka kažnjena zbog neizdavanja fiskalnog računa kaznom od 1.100 KM.

Imajući u vidu obim proizvoda koji je obuhvaćen Uredbom, inspektori vrše temeljne provjere formiranja cijena, te su i same kontrole detaljne i zahtijevaju nešto duže vrijeme. Skrećemo pažnju trgovcima da u svakom trenutku mogu očekivati posjetu inspektora, da kontrole na terenu vrše i tržišni inspektori jedinica lokalne samouprave, čime je broj izvršenih kontrola značajno veći, te da će svaki prekršaj biti strogo sankcionisan, stoji u saopštenju.

Tržišna inspekcija Republike Srpske je angažovana u punom kapacitetu i nastaviće sa kontrolama, poručili su iz Inspektorata RS.

(BN)

Danas objavljeno

Sutra počinje Božićni post

M.

“Zapadni Balkan je najvažniji dio ‘slagalice’ za zajedničku, bezbjedniju i ekonomski snažnu Evropu”

M.

Upozorili: “Svaka upotreba sile imaće posljedice”

M.

1 Komentar

Jovo 23 Marta, 2020 at 4:31 pm

Ova uredba je van pameti. Ne mozete drzati cijene na nivou 05.03. kad je cijena u veleprodaji veca. Ni jedna trgovina nece drzati cijenu s marzom u minusu. Ovom uredbom uspjece samo da trgovine prekinu nabavljati osnovne zivotne namirnice i stvorice vjestacki deficit. Svaka cast onom ko je ovo smislio.

Odgovori

Ostavite komentar