4. Juna 2019.

Trenerica slavnih otkrila kojim ćete vježbama usporiti starenje kože

Big Portal

Lična trenerica se udružila s vodećim doktorima i dermatolozima kako bi osmislili vježbe koje dobro djeluju na kožu i kondiciju.

Trenerica Ciara London, čije su klijentice između ostalih i Maya Jama i Alexandra Cane, i dermatolog dr. Anita Sturnham odlučile su ponuditi vježbe zbog kojih će koža sjajiti. Na ideju su došle nakon što su pročitale da je, prema jednom istraživanju, kombinacija treninga otpora i joge najbolja za zdravu kožu.

Njihov savjet je da prije treninga obavezno uklonite šminku, a onda kombinujete jogu radi pigmentacije kože, trening otpora koji stimuliše kolanje krvi u tijelu i HIIT trening koji usporava starenje. Nakon treninga je važno dobro očistiti kožu.

https://www.instagram.com/p/Bx5bs9ep2ui/

Osobama koje se bore s aknama London preporučuje trening umjerenog intenziteta kao što je vožnja bicikla. 

“Osjećam da mi je koža u boljem stanju nakon treninga. Ponekad ušećem u teretanu blijeda i iscrpljena, a kada odlazim, koža mi sjaji”, izjavila je London čija rutina uključuje plankove, čučnjeve, joga poze i skokove.

https://www.instagram.com/p/ByFuyK7BzCg/

Ženama savjetuje da u teretanu nikad ne idu našminkane, iako je svjesna da je mnogima to izazovno.

“Za to treba imati samopouzdanja. Budite svjesne da vježbanje sa šminkom začepljuje pore. Ako ne uklonite znoj nakon treninga, stanje će se pogoršati pa ćete stavljati još više šminke da prekrijete nedostatke. To je začarani krug”, pojasnila je.

https://www.instagram.com/p/BvGsqu5ngcC/

Mnoge žene nerado pokazuju znoj i crvenilo, ali London poručuje da je to potpuno normalno nakon fizičkog napora kojem se izlažete tokom bavljenja sportskim aktivnostima.

“Važno je ukloniti znoj, ili inače prednosti vježbanja neće iskusiti i vaša koža”, dodala je.

https://www.instagram.com/p/Brn0uvRnyXM/

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare