16. Augusta 2022.

Trend se nastavlja, i Xiaomi 12T Pro će doći sa senzorom kamere od 200 MP

Big Portal

Pravo niotkuda pojavile su se senzori za kamere mobilnih telefona od 200 megapiksela i sada svi brže-bolje moraju da ostanu konkurentni tako što će i u svoje uređaje ubaciti takav senzor. Kako navodi GSMArena, poslednji koji se pridružio ovakvoj filozofiji je Xiaomi sa svojim dolazećim mobilnim telefonom.

200 MP

Glasine o tome kako Xiaomi radi na mobilnom uređaju sa senzorom kamere od čak dve stotine megapiksela prisutne su još od leta prošle godine kada se govorilo kako će jedan od telefona serije 12 imati kameru ogromne rezolucije. U ovom trenutku najzad je poznato koji je to tačno telefon u pitanju.

Naime, na fotografiji koja se pojavila na internetu jasno se vidi potpis “200 MP” ispod dvostrukog blica na kućištu za kamere koje neodoljivo podseća na ono koje smo videli na Redmi K50 Ultra mobilnom telefonu. Prema izvoru od kog potiče fotografija, ovaj uređaj upravo je Xiaomi 12T Pro, član “T” serije uređaja koja se tradicionalno pojavljuje nakon predstavljanja “flagship” telefona iz aktuelne serije, u ovom slučaju Xiaomi 12S Ultra. Prema navodima, senzor koji je u pitanju je već nadaleko čuveni Samsung ISOCELL HP1. I Xiaomi će imati konja u trci do što većeg broja megapiksela, a pitanje ostaje da li su takve brojke potrebne i značajne.

Xiaomi_11T_Pro_1_4.jpg

Ostale specifikacije

U ovom trenutku poznato je vrlo malo detalja o ovom telefonu koji će biti prvi Xiaomi uređaj sa rezolucijom glavnog senzora kamere od 200 MP. Pretpostavlja se da će ga pokretati Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, kao trenutno najsnažniji čipset na tržištu, i to je otprilike to.

Da li je neophodno imati kameru od 200 MP?

Ne znamo šta da vam kažemo. Sa jedne strane, apsolutno nam je jasno zbog čega se u Android svetu proizvođači igraju igre velikih brojeva, jer marketing prodaje telefone, a ako svi drugi reklamiraju tako velike brojke, što pre isto morate uraditi i vi. Sa druge strane, rezolucija je daleko od glavnog aspekta koji utiče na kvalitet fotografije, pa samo ona neće doneti prevagu u borbi telefona sa koji “hvataju” najbolje fotografije. Ali, da zvuči impresivno – zvuči.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare