Treće vanredno stanje u Tokiju i još tri japanske provincije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Treće vanredno stanje u Tokiju i još tri japanske provincije

Japan je danas proglasio treće vanredno stanje za region Tokija i tri zapadne prefekture u nadi da će to pomoći u zaustavljanju ponovnog brzog širenja virusa korona uoči Olimpijskih igara u julu.

Japanski premijer Jošihide Suga objavio je odluku o uvođenju vanrednog stanja za prefekture Tokio, Osaku, Kjoto i Hjogo, koja će biti na snazi od 25. aprila do 11. maja, prenosi agencija AP.

Proglašenje trećeg vanrednog stanja od početka pandemije je uslijedilo samo mjesec dana po okončanju prethodnog vanrednog stanja u području Tokija.

U okviru najnovijih mjera, dogovoreno je privremeno zatvaranje barova, šoping centara, zabavnih parkova, pozorišta i muzeja. Škole će ostati otvorene, ali se od univerziteta traži da se vrate na onlajn nastavu.

Nošenje maski, boravak kod kuće i druge mjere za širu javnost i dalje su zahtjevi koji nisu obavezni, zbog čega stručnjaci brinu da li će se poštovati.

Japan, koji je imao oko pola miliona slučajeva zaraženih i 10.000 smrtnih slučajeva, nije uvodio zatvaranje u cijeloj zemlji.

TANJUG

Danas objavljeno

Zemljotres u Hrvatskoj, osjetio se i u BiH

M.

Konačno se nazire kraj pandemije?

M.

Orban: Srbija već trebalo da bude u EU i Šengenu

M.

Ostavite komentar