Treće "pauk" vozilo stiže u Banjaluku u septembru - BIGportal.ba
Banja Luka

Treće “pauk” vozilo stiže u Banjaluku u septembru

“Pauk” služba grada Banjaluka bi već u septembru trebalo da bude bogatija za novo vozilo, nakon što je tender za treći “pauk” prošao, a potpisan je i ugovor s nabavljačem, potvrdio je za “Nezavisne” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

“Tender je prošao, potpisan je ugovor, a rok za nabavku vozila je 60 dana. Ako sve prođe bez problema, novo vozilo dobijamo za dva mjeseca”, kazao je Sandić.

Dodao je da je vrijednost novog “pauk” vozila, koje će u mnogočemu olakšati rad ove službe, oko 220.000 KM.

Grad trenutno raspolaže sa dva vozila za premještanje nepropisno parkiranih auta, a nabavljena su 2008. godine

“Imamo dva vozila koja su odavno amortizovana, a samo jedno vozilo je u stalnoj upotrebi, dok je drugi ‘pauk’ praktično van upotrebe zbog starosti i čestih kvarova”, rekao je Sandić.

Istakao je da je nabavka novog vozila veoma značajna za grad, jer je primjetan sve veći broj nesavjesnih pojedinaca koji krše propise i svoja vozila ostavljaju na nepropisanim mjestima.

“Novo vozilo pomaže i u rješavanju ovih saobraćajnih problema, ali i punjenju gradskog budžeta, jer će veći broj građana automobile ostavljati na mjesta koja su za to predviđena i plaćaće parking”, rekao je Sandić.

Građani su često ogorčeni jer im kretanje trotoarom remete nesavjesni vozači, koji svoje četvorotočkaše nepropisno parkiraju te smatraju da će nabavka novog “pauk” vozila biti od pomoći.

Marija B., koja živi u naselju Borik, kaže da joj smetaju automobili parkirani na trotoarima i biciklističkim stazama, jer na posao ide ili pješke ili biciklom.

“Nerijetko zbog parkiranih automobila na trotoarima i biciklističkim stazama moram da izađem na ulicu. Ne mogu ni da zamislim kako je osobama u invalidskim kolicima ili majkama koje djecu voze u kolicima i zbog auta na trotoaru moraju da izađu na ulicu”, rekla je ova građanka.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Planirana isključenja el.energije za 17.05.2021 godine

Vanja A

U subotu inkluzivno-kreativne radionice

M.

Oglas objavljen, pa poništen: 72 lokacije za “siti lajtove” u Banjaluci na čekanju

M.

Ostavite komentar