Trebinje: Svi kontakti prvooboljelog pod nadzorom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Trebinje: Svi kontakti prvooboljelog pod nadzorom

Devetnaest lica koja su bila u kontaktu sa prvooboljelim Trebinjcem od virusa korona stavjeno je pod zdravstveni nadzor, od kojih je njih 11 testirano na ovaj virus i uzorak je poslat u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluku, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije u Trebinju.

Trenutno, osim jučerašnje prvooboljele starije osobe, nema potvrđenih slučajeva infekcije novim virusom korona na teritoriji grada Trebinja, dok su četiri osobe koje su doputovale iz inostranstva stavljene pod zdravstveni nadzor u karantin u Domu učenika.

Istovremeno je sedam osoba iz karantina prebačeno u kućnu izolaciju do isteka 14 dana od ulaska na teritoriju BiH i Republike Srpske, nakon što su stigli negativni rezultati njihovog testiranja na novi virus korona.

Zdravstveni nadzor je prestao nad 13 građana Trebinja, koji su iz nadzora izašli kao zdravi, bez znakova respiratorne infekcije, a pod zdravstvenim nadzorom u Trebinju se nalazi još 62 lica, od kojih devet u karantinu.

Iz nadzora je od početka evidencije izašlo 369 osoba u Trebinju.

Iz gradskog Štaba za vanredne situacije su još jednom pozvali sve građane Trebinja da poštuju preventivne mjere, smanje društveni kontakt i na taj način budu odgovorni prema sebi i svojim bližim.

U Trebinju je juče potvrđen prvi slučaj virusa korona, a riječ je o muškarcu starije životne dobi koji je smješten na izolacionom odjeljenju trebinjske Bolnice od 7. aprila.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

SAD: Protesti u više država, zatvaraju se klinike za abortus

M.

“Odluka EU će dovesti do porobljavanja susjednih zemalja”

M.

Pucnjava u noćnom klubu; Terorizam: Policija potvrdila

M.

Ostavite komentar