11. Aprila 2020.

Trebinje: Svi kontakti prvooboljelog pod nadzorom

Big Portal

Trenutno, osim jučerašnje prvooboljele starije osobe, nema potvrđenih slučajeva infekcije novim virusom korona na teritoriji grada Trebinja, dok su četiri osobe koje su doputovale iz inostranstva stavljene pod zdravstveni nadzor u karantin u Domu učenika.

Istovremeno je sedam osoba iz karantina prebačeno u kućnu izolaciju do isteka 14 dana od ulaska na teritoriju BiH i Republike Srpske, nakon što su stigli negativni rezultati njihovog testiranja na novi virus korona.

Zdravstveni nadzor je prestao nad 13 građana Trebinja, koji su iz nadzora izašli kao zdravi, bez znakova respiratorne infekcije, a pod zdravstvenim nadzorom u Trebinju se nalazi još 62 lica, od kojih devet u karantinu.

Iz nadzora je od početka evidencije izašlo 369 osoba u Trebinju.

Iz gradskog Štaba za vanredne situacije su još jednom pozvali sve građane Trebinja da poštuju preventivne mjere, smanje društveni kontakt i na taj način budu odgovorni prema sebi i svojim bližim.

U Trebinju je juče potvrđen prvi slučaj virusa korona, a riječ je o muškarcu starije životne dobi koji je smješten na izolacionom odjeljenju trebinjske Bolnice od 7. aprila.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare