22. Aprila 2021.

“Trebaju nam mečevi kao kada igraju Federer i Nadal”

Big Portal

UEFA je spremila promene u elitnom takmičenju koje bi trebalo da zadovolje apetite bogatih klubova za 2024. godinu.

“Ne možemo da čekamo tri godine. Moramo to uraditi sada. Novac dolazi od takmičenja u kojem gledamo jake utakmice. Morate ugovarati mečeve koji imaju težinu kao kad se susretnu Federer i Nadal. Želimo da igramo najbolje utakmice i time nikoga ne isključujemo”, rekao je Peres.

UEFA je reagovala žestoko na osnivanje ESL.

“Ne bojim se osvete. Bio sam zabrinut dok je predsednik UEFA govorio o financijskom fer-pleju. To je krucijalno i ne zvuči dobro. Pravila moraju biti fiksna, a ne fleksibilna. Ubili su nas agresijom. Čekali su nas. Kada se suoče s realnošću, videćemo šta će se dogoditi. Klubovi će izgubiti više od dve milijarde evra”.

Osnivanje Superlige je izazvalo proteste navijača, koji su se najviše okupljali u Engleskoj.

“Na protestu ispred Stamford Bridža je bilo 40 navijača Čelsija. Mogu vam reći i ko ih je doveo tamo, ako vas to baš zanima. Doveo ih je isti onaj ko je igračima Kadisa u sinoćnjoj utakmici protiv nas obukao one majice s porukom da se fudbal igra zbog navijača”.

Peres je imao poruku i za navijače.

Slažem se s (Đerarom) Pikeom koji je komentarisao da fudbal danas više nego ikad pripada navijačima. U pravu je. Drag mi je i cenim karijeru koju je napravio. Život se menja. Svaka dve decenije nove generacije traže nove stvari. Fudbal je spektakularan, ali moramo ga čuvati. Moramo dati mladim ljudima mogućnost da gledaju nabolje utakmice na novim platformama. Situacija je trenutno teška i vrlo ozbiljna, moramo smanjivati plate, a neki nas uveravaju da je sve u redu. Tražim samo transparentnost. U NBA su plate igrača i menadžera javna stvar. Fudbal se također mora žrtvovati u jednom delu. Naši igrači su podneli žrtvu i sve ih jako volim, ali neke od njih ćemo morati da prodamo”.

Prvi čovek Reala je prokomentarisao i predsednika UEFA Aleksandra Čeferina.

“Želim da ga edukujem kako se komunicira. Ne smemo se vređati, dijalog je naša obveza. Poslednjih 20 godina u fudbalu ja se nisam posvađao, a njemu baš ne ide dobro”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare