Trbušnjaci kao fotošopirani: Evo kako bučice mogu biti od velike koristi - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Trbušnjaci kao fotošopirani: Evo kako bučice mogu biti od velike koristi

Ukoliko imate namjeru da kupite samo jedan komad trening opreme, neka to budu bučice. Nisu previše skupe, raznovrsne su i odličan su način da izgradite dobru osnovu.

Uz to, vježbe sa bučicama ili šipkama pomažu vježbačima da se motivišu i isprobaju nešto novo i da usavrše bazične pokrete. Dodavanje nekoliko kilograma dok radite pregib ili iskorak imaće pozitivan efekat na vaš trening i obezbijediće vidljive rezultate.

POLUTRBUŠNJACI SA SLOBODNIM TEGOVIMA

3 serije, 10 ponavljanja

Sljedeći put kada budete radili polutrbušnjake, uključite i ruke u izvođenje ove vježbe. Izvodite ovaj pokret dok ste na leđima tako što ćete držati bučicu ili teg na grudima. Jedan od opcija su i polutrbušnjaci sa bučicama u objema rukama koji se izvode tako što ruke istežete iza sebe.

PODIZANJE NOGU

3 serije, 10 ponavljanja

Spustite se u ležeći položaj i uhvatite jedan teg. Spojite stopala i podižite noge iznad tijela, trudeći se da sve vrijeme budu u pravom položaju. Angažujte mišiće trbušnjaka i koristite ih da biste podigli donji dio tijela sa poda. U položaju na najvišoj tački zadržite se 3 sekunde a zatim se vratite u početnu poziciju.

BOČNI TRBUŠNJACI BUČICAMA

3 serije, 10 ponavljanja

Postavite se u raskoračni stav u širini ramena i uzmite bučice u obje ruke. Podignite jednu ruku iznad glave blago savijajući lakat. Povijajte torzo u jednu stranu kako biste pogodili bočne trbušnjake. Ponovite ovaj pokret i sa druge strane.

ROTACIJA BOČNIH TRBUŠNJAKA

3 serije, 10 ponavljanja

Legnite na leđa i savijte koljena pod uglom od 90 stepeni, a stopalima pritisnite podlogu. Držite jedan teg objema rukama ispred sebe, podižite gornji dio tako da kreirate V oblik sa vašim grudima i butinama. Rotirajte torzo na desnu stranu i zadržite gornji dio tijela u pravom položaju, zatim se vratite na centralnu poziciju a nakon toga zarotirajte se na lijevu stranu.

 

MH

Danas objavljeno

Pet jeftinih i pristupačnih namirnica koje jačaju imuni sistem

Vanja A

Kremasta palenta sa umakom od gljiva

Vanja A

12 jednostavnih savjeta za kuhanje tjestenine

Vanja A

Ostavite komentar