Trbušnjaci kao fotošopirani: Evo kako bučice mogu biti od velike koristi - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Trbušnjaci kao fotošopirani: Evo kako bučice mogu biti od velike koristi

Ukoliko imate namjeru da kupite samo jedan komad trening opreme, neka to budu bučice. Nisu previše skupe, raznovrsne su i odličan su način da izgradite dobru osnovu.

Uz to, vježbe sa bučicama ili šipkama pomažu vježbačima da se motivišu i isprobaju nešto novo i da usavrše bazične pokrete. Dodavanje nekoliko kilograma dok radite pregib ili iskorak imaće pozitivan efekat na vaš trening i obezbijediće vidljive rezultate.

POLUTRBUŠNJACI SA SLOBODNIM TEGOVIMA

3 serije, 10 ponavljanja

Sljedeći put kada budete radili polutrbušnjake, uključite i ruke u izvođenje ove vježbe. Izvodite ovaj pokret dok ste na leđima tako što ćete držati bučicu ili teg na grudima. Jedan od opcija su i polutrbušnjaci sa bučicama u objema rukama koji se izvode tako što ruke istežete iza sebe.

PODIZANJE NOGU

3 serije, 10 ponavljanja

Spustite se u ležeći položaj i uhvatite jedan teg. Spojite stopala i podižite noge iznad tijela, trudeći se da sve vrijeme budu u pravom položaju. Angažujte mišiće trbušnjaka i koristite ih da biste podigli donji dio tijela sa poda. U položaju na najvišoj tački zadržite se 3 sekunde a zatim se vratite u početnu poziciju.

BOČNI TRBUŠNJACI BUČICAMA

3 serije, 10 ponavljanja

Postavite se u raskoračni stav u širini ramena i uzmite bučice u obje ruke. Podignite jednu ruku iznad glave blago savijajući lakat. Povijajte torzo u jednu stranu kako biste pogodili bočne trbušnjake. Ponovite ovaj pokret i sa druge strane.

ROTACIJA BOČNIH TRBUŠNJAKA

3 serije, 10 ponavljanja

Legnite na leđa i savijte koljena pod uglom od 90 stepeni, a stopalima pritisnite podlogu. Držite jedan teg objema rukama ispred sebe, podižite gornji dio tako da kreirate V oblik sa vašim grudima i butinama. Rotirajte torzo na desnu stranu i zadržite gornji dio tijela u pravom položaju, zatim se vratite na centralnu poziciju a nakon toga zarotirajte se na lijevu stranu.

 

MH

Danas objavljeno

Kako smanjiti svrab nakon uboda komarca?

V.R.

Svakodnevna upotreba ovih lijekova može da dovede do moždanog krvarenja

V.R.

Zašto je spavanje pored ventilatora po vrućinama loša ideja?

V.R.

Ostavite komentar