Tražili detektorom burmu: Nisu ni sanjali da će pronaći bogatstvo, upoznajte srećnike - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Tražili detektorom burmu: Nisu ni sanjali da će pronaći bogatstvo, upoznajte srećnike

Kada su dva Irca krenula da detektorom metala traže burmu jednog njihovog prijatelja, nisu mogli ni da pretpostave da će otići kući bogatiji za 100.000 funti

Kada su dva Irca krenula da detektorom metala traže burmu jednog njihovog prijatelja, nisu mogli ni da pretpostave da će otići kući bogatiji za 100.000 funti.

Pol Rajnard (44) se rasplakao kada je zajedno sa najboljim prijateljem Majklom Gvinom (52) naišao na pravi “ćup sa blagom” 29. na livadi nadomak Balikasla u Severnoj Irskoj.

Pronašli su 84 zlatna novčića koji datiraju još iz 16. veka. Stručnjaci su rekli da samo jedan ultraretki novčić sa likom Henrija Osmog košta 5.000 funti.

A tu je i jedan iz 1546. godine kada je vladao kralj dečak Edvard Šesti, koji bi mogao da vredi do 3.000 funti.

Pol i Majkl su bili na odmoru kod prijatelja farmera koji ihje zamolio da mu pomognu da nađe burmu. Ispustioju je na polju tokom radova.

U početku su našli samo novčić od pet penija i potkovicu, pre nego što je inženjer za osvetljenje Pol Rajnard bukvalno našao blago.

– Ovo je trenutak o kome smo sanjali! – rekao je Pol prijatelju.

– Bio je to neverovatan osećaj, poput proveravanja brojeva lutrije i saznanja da ste pogodili džekpot. Drhtao sam. Još uvek ne mogu da verujem – rekao je Rajnard.

Kovanice se trenutno procenjuju u Muzeju u Alsteru, aprema procenama ova gomila novčića može da vredi više od 100.000 funti.

Kada je reč o prstenu, on je i dalje negde izgubljen na livadi.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Boing danas opet testira svemirsku kapsulu “Starlajner”

Vanja A

15 zanimljivosti o ljevorukim ljudima

Vanja A

Kim Kardashian pozirala u bikiniju te dobila kritike od fanova

Vanja A

Ostavite komentar