14. Februara 2022.

Traži 40.000 eura za Škodu staru 20 godina

Big Portal

Ako ste misli da su nerealno visoke cene nekih starih Zastavinih vozila kuriozitet našeg regiona, prevarili ste se.

Nešto slično može se pronaći u Češkoj, gde je vlasnik oglasio dve decenije staru Škodu po ceni koja odgovara dobro opremljenom novom SUV-u Kodiaq.

Ponovni procvat Škode započeo je nakon pada Berlinskog zida, 1990-ih kada je stigla Felicia, povoljni kompakt modernog izgleda i solidne tehnologije.

Volkswagen je tu već imao presudnu ulogu, a model je bio i te kako uspešan, ne samo u Istočnoj Evropi.

Ukoliko saberemo sve verzije, a to su još karavan i pikap, Felicia je do 2001. godine dogurala do 1,4 miliona prodatih primeraka.

Foto: Škoda promo

I upravo jedan od tih poslednjih automobila našao se u oglasu u Češkoj. Prodaje ga prvi vlasnik, a primerak proizveden 2000. godine do sada je prešao svega 14.100 km.

Definitivno malo, ali je zato cena i te kako velika. Vlasnik ju je zaokružio na milion čeških kruna, što je nešto više od 40.000 evra.

Treba reći i da je u pitanju verzija sa solidnom opremnom, koja između ostalog uključuje originalne detalje na karoseriji. Ispod poklopca motora je 1.3 MPI 8V benzinac sa 68 KS i 106 Nm, povezan sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

Poređenja radi, kod nas se najskuplji primerci modela Škoda Felicia prodaju za jedva nešto više od 1.000 evra, doduše uz kilometražu koja je preko deset puta veća od ove navedene u češkom oglasu.

b92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare