Traže raskidanje ugovora za nabavku pokretne bolnice u Srpskoj - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Traže raskidanje ugovora za nabavku pokretne bolnice u Srpskoj

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske uputio je zahtjev Republičkom štabu za vanredne situacije za davanje saglasnosti za raskidanje ugovora za nabavku pokretne bolnice, rekao je v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo (IJZ) RS Branislav Zeljković nakon sjednice ovog štaba.

Podsjeća da je IJZ 26. marta, na osnovu zaključka pomenutog štaba, nabavio ovu bolnicu.

– U ugovoru je naveden rok od 12 dana od dana potpisivanja ugovora. Dobavljač u ovom roku nije isporučio mobilnu bolnicu, odnosno, nije obavio cjelokupnu isporuku. Tačnije, bolnica nije stavljena u funkciju, kako je to ugovorom precizirano – objašnjava Zeljković.

Podsjetimo ova bolnica kupljena je za potrebe eventualnog liječenja pacijenata oboljelih kao posljedica zaraze virusom korona, a u slučaju da kapaciteti bolnica ne budu adekvatni. Planirano je da se bolnica, ako bude potrebe, postavi u Zalužanima kod Banjaluke. Prvi dio bolnice je stigao 3. aprila, a očekivalo se da u narednih nekoliko dana bolnica bude kompletirana.

Vlada RS je 21. marta po hitnom postupku donijela Odluku da se sprovede postupak nabavke pokretne bolnice sa 500 bolničkih kreveta i svom pratećom opremom na površini od 6.000 kvadratnih metara, za šta je izdvojeno 3,6 miliona KM.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

1 Komentar

Tešnjak 29 Maja, 2020 at 6:28 pm

Pa da, najbolje ne testirati a javnosti uskrariti za informacije, onda je epidemiološka slika povoljna i Sebija može mirno da spava, najbolji preimjer je Tešanj, desetine novozaraženih, ali tišu mišu.

Odgovori

Ostavite komentar