14. Novembra 2020.

Trampovo prvo obraćanje nakon poraza: Sprovedena je operacija neviđene brzine

Big Portal

To je prvo Trampovoo obraćanje nakog održanih izbora, a poslednji put oglasio se u izbornoj noći.

On je rekao da je kao rezultat operacije “Wrap speed” Fajzer objavio kako je vakcina protiv, kako je rekao “kineskog virusa”, 90 odsto uspešna.

“Vakcina će biti dopstupna vrlo brzo, za nekoliko nedelja, prvo za najugroženiji deo populacije, dok će ostalom delu stanovništva biti dostupna do aprila. Van svih očekivanja, niko nije očekivao da će stići do tog nivoa. Imamo i druge vakcine koje stižu, nadamo se da će biti na podjednakom nivou”, rekao je Tramp.

On je naveo da je u julu njegova administracija postigla sporazum sa kompanijom Fajzer o finanasiranju proizvodnje vakcine.

“Ova administracija neće ići u potpuno zatvaranje, šta god da se dogodi u budućnosti. Ko zna koja će to administracija biti, valjda će vreme pokazati, ali mogu vam reći da ova administracija neće ići u lokdaun”, naglasio je Tramp.

Tramp je najavio da će vakcina biti besplatna za sve u SAD.

“Dali smo mnogo novca kako bismo došli do vakcine. Inače istraživanja traju osam do 12 godina, a mi ćemo do vakcine doći u manje od godinu dana. To je pet puta brže nego najbrže dobivene vakcine ikada”, istakao je on.

“Imamo puno slučajeva zaraze, ali to je zato što puno testiramo, mnogo više od drugih. Imamo odlične i brze testove. Svaki Amerikanac kome je bio potreban respirator dobio je, nema jedne osobe ove zemlje kojoj je bio potreban respirator a da ga nije dobila, proizvodimo ih dovoljno”, poručio je. Kazao je da savezna vlada neće isporučiti moguće vakcine protiv koronavirusa sve dok guverner Njujorka Endru Kuomo ne obavesti administraciju da je spreman na to.

“Dakle, nećemo ga dostavljati u Njujork dok za to nemamo odobrenje i boli me kad to kažem. Ovo je vrlo uspešna, nevjeroatna vakcina od 90 odsto uspešnosti i više, ali guverner Kuomo će morati da nas obavesti kad bude spreman za to”, dodao je.

On je kazao da razume bolest i koronavirus.

“Molimo sve Amerikance da ostanu na oprezu, pogotovo jer vreme postaje hladnije i teže je izlaziti van i okupljati se napolju”, kazao je Tramp.

Tramp već deset dana odbija da odgovara na pitanja novinara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare