Trampovo bogastvo manje za jednu milijardu dolara - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Trampovo bogastvo manje za jednu milijardu dolara

Bogatstvo Donalda Trampa, bivšeg predsjednika SAD, smanjilo se za milijardu dolara tokom četiri godine koje je proveo na čelu Amerike, pokazala je najnovija “Forbesova” lista.

Da je sve prodao i sve stavio u indeksne fondove, Trampova imovina bi bila vrijedna 1,6 milijardi dolara, ali umjesto toga, Tramp je zadržao privatni biznis stavljajući ga u ruke sina Erika, izvršnog direktora Trampove organizacije, prenio je “Daily Mail”.

Tako je njegovo bogatstvo sa tri i po milijarde dolara, koliko je imao 2017. godine, palo na 2,4 milijarde.

On se trenutno nalazi na 1.299 mjestu liste milijardera svijeta, što je pad za skoro 300 mjesta, jer je prošle godine bio 1.001.

Na godišnjoj “Forbesovoj” listi milijardera nalazi se rekordnih 2.755 ljudi, a na čelu je osnivač sajta Amazon Džef Bezos, koji je već četvrtu godinu zvanično najbogatiji čovjek svijeta.

Bezosovo bogatstvo procjenjuje se na 177 milijardi dolara, čime je daleko ispred konkurencije, prenosi “Daily Mail”.

Osobe koje imaju više od milijardu dolara u zbiru imaju 13,1 bilion dolara, što znači da su za vrijeme pandemije virusa korona zaradile pet biliona, jer na prošlogodišnjoj listi njihovo bogatstvo je vrijedilo osam biliona dolara.

Ilon Mask, izvršni direktor “Tesle”, popeo se sa 31. mjesta na drugo i njegovo bogatstvo se procjenjuje na 155 milijardi dolara.

U top pet najbogatijih ljudi svijeta nalaze se i Bernard Arno, izvršni direktor LVMH-a, Bil Gejts, osnivač “Microsofta”, i Mark Zakerberg, vlasnik “Facebooka”.

Na šestom mjestu nalazi se Voren Bafet, direktor Berkšir Hataveja, sa 96 milijardi, slijedi direktor softverskog giganta “Orakl” Leri Elison sa 93 milijardi.

Zatim su na listi osnivači “Googlea” Leri Pejdž i Sergej Brin.

Pejdž je nešto bogatiji sa 91,5 milijardi, a Sergej Brin ima 89 milijardi.

Na 10. mjestu nalazi se vlasnik “Rilajans industrija”, koji se bavi petrohemijom, telekomunikacijama i prodajom Mukeš Ambani iz Indije sa 84,5 milijardi.

Među milijardere je ušla i Kim Kardašijan, koja je od oktobra do danas napredovala za 220 miliona dolara i prebacila cifru od milijardu dolara.

Više od polovine svjetskog bogatstva nalazi se u rukama prvih 20 milijardera na listi i iznosi 2,1 bilion dolara.

(Agencije)

Danas objavljeno

Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Predložen pritvor za članove biračkog odbora u N. Gradu

Vanja A

Ostavite komentar