Trampovi čekovi greškom poslati u Evropu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Trampovi čekovi greškom poslati u Evropu

Pomoć od 1.200 dolara koju je američka administracija namenila građanima sa nižim primanjima u vreme krize s koronom obradovala je i mnoge Austrijance.

Naime, američka vlada poslala je poštom na adrese više miliona Amerikanaca čekove sa 1.200 dolara, ali je zbog tehničke greške više od stotinu čekova poslato u Austriju, tvrdi austrijska državna televizija ORF.

Prema ORF-u više od 100 takvih čekova već je zamenjeno za novac u austrijskim bankama.
Jedan penzioner iz Linca, koji je nekada kratko vreme živeo u SAD, dobio je takav ček. On se iznenadio kada je u poštanskom sandučetu dobio ček u vidu pošiljke iz SAD, te je prvo proverio autentičnost u banci i potom i prebacio novac na svoj račun.

Neočekivane novčane pošiljke iz SAD, kako navode mediji, stigle su najverovatnije zbog tehničke greška do koje je došlo kod američkih vlasti. Čekovi su, inače, namenjeni američkim građanima s godišnjim primanjima do 75.000 dolara.

Takođe tehničkom greškom čekovi su poslati i na adrese miliona preminulih osoba. Očigledno je da Ministarstvo finansija i poreske vlasti nisu uporedili svoje podatke sa socijalnim osiguranjem.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Bura zbog izjave Milanovića: “Ne, ubijeni se ne nadoknađuju novcem”

M.

U Srpskoj 228 novozaraženih, 15 osoba preminulo

M.

FBiH: Zaraženo 378 osoba

M.

Ostavite komentar