Trampa ne zanima misija na Mesecu - samo Mars - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Trampa ne zanima misija na Mesecu – samo Mars

Predsednik Donald Tramp kritikovao je američku svemirsku agenciju NASA zbog namere da ponovo pošalje astronaute na Mesec 2024. godine. Umesto toga, Tramp smatra, NASA treba da se fokusira na “mnogo veće” inicijative kao što je odlazak na Mars. “Za sav novac koji trošimo, NASA ne treba da priča o odlasku…

Predsednik Donald Tramp kritikovao je američku svemirsku agenciju NASA zbog namere da ponovo pošalje astronaute na Mesec 2024. godine.

Umesto toga, Tramp smatra, NASA treba da se fokusira na “mnogo veće” inicijative kao što je odlazak na Mars.

“Za sav novac koji trošimo, NASA ne treba da priča o odlasku na Mesec. To smo uradili pre 50 godina”, napisao je Tramp na Tviteru.

Umesto toga, kako je naveo, NASA treba da se fokusira na “mnogo veće stvari koje radimo, uključujući Mars (čiji je Mesec deo), odbranu i nauku”.

NASA planira da izgradi jednu svemirsku poziciju u lunarnoj orbiti odakle će moći da se pošalju astronautu na površinu Meseca do 2024. što je deo šire inicijative da se Mesec upotrebi kao polazna osnova za eventualne misije na Mars, navodi Rojters.

Administrator NASA Džim Brajdenstin ocenio je da je Tramp samo potvrdio plan ove agencije za svemir.

“Kao što je predsednik rekao, NASA koristi Mesec da pošalje ljude na Mars”, napisao je on u odgovoru Trampu na Tviteru.

NASA je u petak saopštila da će do 2024. na Mesec poslati tim i da će do 2028. razvijati održivo ljudsko prisustvo na Mesecu.

b92

Danas objavljeno

Počinje vakcinacija trećom dozom protiv korone

M.

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

M.

Patrijarh Porfirije danas nastavlja posjetu Sarajevu i Istočnom Sarajevu

M.

Ostavite komentar