Tramp želi da se njegova glava ukleše u planini Rašmor - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Tramp želi da se njegova glava ukleše u planini Rašmor

Administracija Bijele kuće kontaktirala je guvernerku Južne Dakote Kristi Noem razgovarajući o mogućnosti dodavanja lika Donalda Trampa na Maunt Rašmor – spomenika isklesanog u stijeni na kojem se nalaze likovi četiri američka predsjednika: Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Abrahama Linkolna i Teodora Ruzvelta, prenosi RTS.

Tramp je zatim došao u posjetu Južnoj Dakoti tokom proslave Dana nezavinosti 4. jula, a guvernerka kaže da je predsjednik doieo sa sobom metar dugačku repliku Maunt Rašmora koja je uključivala i njegovo lice, piše “New York Times”.

Američki predsjednik je još 2018. godine nagovijestio Kristi Noem svoju želju o dodavanju svog lika na spomenik.

Njih dvoje su tokom guvernerkine tadašnje posjete Bijeloj kući razovarali u Ovalnoj kancelariji kada joj je Tramp rekao da je njegov san da se nađe na Maunt Rašmoru, na šta je ona mislila da se šali.

“Počela sam da se smijem. On se nije smijao, bio je potpuno ozbiljan. Rekao mi je: ‘Kristi, dođi ovamo, daj mi ruku’. Rukovali smo se i ja sam ga pozvala da dođe u posjetu Južnoj Dakoti: ‘Gospodine predsjedniče, treba da dođete kod nas do Maunt Rašmora’. Tada mi je rekao: ‘Da li znaš da mi je san da moje lice bude na Maunt Rašmoru?'”, rekla je tada guvernerka.

Tokom svoje pojsete 4. jula Tramp je održao govor u kojem je branio Maunt Rašmor, ističući da će “stajati zauvijek kao vječna počast našim precima i slobodi”.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Jeste li znali zašto lišće mijenja boju na jesen?

Vanja A

Lopovi klonirali glas direktora i odnijeli 35 miliona dolara

Vanja A

Zvijezda hit serije “Squid Game”: Teško je biti slavan, kćerka mi pomaže jer nemam menadžera

Vanja A

Ostavite komentar