Tramp: Veoma lep gest Putina - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: Veoma lep gest Putina

Donald Tramp je zahvalio Rusiji na upućenoj medicinskoj opremi, koje će pomoći da se spasu životi Amerikanaca pred naletom pandemije virusakorona

Tramp je to ocenio kao veoma lep gest.

“To je veoma lep gest predsednika Vladimira Putina. Rekao sam da ću prihvatiti njegovu pomoć. Uopšte me ne brine Rusija i propaganda, nimalo. Prihvatio sam mnogo medicinske opreme visokog kvaliteta. To može spasiti mnogo života, i uvek bih je prihvatio”, izjavio je Tramp na pres-konferenciji, govoreći o isporuci ruske pomoći.

U Njujork je 2. aprila sleteo avio A-124 (Ruslan) sa medicinskom opremom koju je uputila Rusija. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov ranije je saopštio da Rusija šalje opremu, sredstva za dezinfikovanje, naočare, maske i respiratore.

On je istakao da je međunarodna saradnja u borbi sa virusom korona neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom.

Prema poslednjim podacima, u SAD je broj zaraženih koronom prešao 245.500 ljudi, od čega je preko 6.000 umrlo. Ukupan broj zaraženih u svetu je premašio milion ljudi.

Danas objavljeno

Lider upozorio: “Nismo upotrebili svu silu koja nam je na raspolaganju”

M.

Lokalni izbori u Hrvatskoj

M.

Brisel pozvao na momentalni prekid nasilja

M.

Ostavite komentar