Tramp u potrazi za "špijunom": U toku je najveći lov na vještice u istoriji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp u potrazi za “špijunom”: U toku je najveći lov na vještice u istoriji

Donald Tramp rekao je u četvrtak svom osoblju da želi da zna ko je uzbunjivaču dao informacije o njegovom telefonskom razgovoru sa Volodimirom Zelenskim.

Tramp je istakao da je onaj ko je dao informacije o njegovom telefonskom razgovoru “skoro špijun” i da se “u stara vremena” sa špijunima drugačije postupalo, prenosi “Njujork tajms”, pozivajući se na neimenovani izvor koji je upoznat sa Trampovim komentarima, prenosi Rojters.

Nakon što je neimenovani uzbunjivač izneo da je Tramp u telefonskom razgovoru od Zelenskog tražio da istraži sina protivkandidata na predsedničkim izborima Džozefa Bajdena, samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona evra, američki Kongres pokrenuo je istragu o tome da li američki predsednik treba da bude opozvan.

Obaveštajni odbor američkog Predstavničkog doma objavio je u četvrtak izveštaj uzbunjivača sa koga je skinuta oznaka poverljivosti.

Istraga treba da utvrdi da li je Tramp zloupotrebio položaj tako što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio rivalu.

Tramp je izjavio da nije učinio ništa loše i da je u toku “najveći lov na veštice u istoriji”.

Zelenski je rekao da ne želi da se meša u američku politiku i da ga je jedina osoba kojamože da utiče na njega njegov šestogodišnji sin.

Hilari Klinton je rekla da je predsednik Donald Tramp “izdao” SAD, nazivajući ga “opasnošću”.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi, iz Demokratske stranke, pokrenula je i zvaničnu istragu o tome da li bi Donald Tramp trebalo da bude opozvan.

Pravosudni odbor Predstavničkog doma koji vodi Džerold Nedler je ključan, jer će on preuzeti vodeću ulogu u izradi i razmatranju članova o opozivu koji će biti upućeni u Predstavnički dom na glasanje.

B92

Danas objavljeno

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Lančani sudar na putu Banjaluka-Prijedor: Policija i Hitna pomoć na mjestu nesreće

M.

Opozvan Fikret Abdić

M.

Ostavite komentar