Tramp u Davosu: Amerika opet pobjeđuje kao nikad prije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp u Davosu: Amerika opet pobjeđuje kao nikad prije

Sjedinjene Američke Države (SAD) nalaze se usred dosad neviđenog ekonomskog procvata, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp obraćajući se na Svjetskom ekonomskom forumu (WEF), koji se održava u švajcarskom gradiću Davosu.

Tramp je na jubilarnom 50. WEF-u iskoristio priliku da pred ekonomskom, političkom i društvenom elitom govori o “spektakularnom” zaokretu američke ekonomije.

Prisutne je podsjetio kako je prije dvije godine pokrenut “veliki američki povratak”.

“Danas s ponosom mogu reći da se SAD nalazi usred ekonomskog procvata, kakav svijet nikada prije nije vidio”, rekao je američki predsjednik.

Izjavio je da je u Davosu kako bi ohrabio kompanije da investiraju u SAD.

“Amerika uspijeva. Amerika cvjeta i da, Amerika opet pobjeđuje kao nikad prije”, poručio je Trump .

Američki predsjednik bi se na marginama Foruma trebao sastati s brojnim zvaničnicima, uključujući predsjednika Iraka Barhama Saliha, pakistanskog premijera Imrana Kana, predsjednicu Švajcarske Simonetu Somargu i predsjednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen.

Prošle godine je Tramp otkazao posjetu Davosu i nije učestvovao na Svjetskom ekonomskom forumu zbog blokade rada njemačke administracije.

Na putovanje preko okeana Tramp je sinoć otputovao u jeku suđenja koje je u četvrtak u Senatu počelo za njegov opoziv. Već sutra bi u američkom Senatu trebalo početi saslušanje svjedoka u slučaju optužbi za Trampovu zloupotrebu položaja.

ANADOLIJA

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar