Tramp: Talibani nagrađivani za ubijanje naših vojnika - još jedna lažna vijest - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: Talibani nagrađivani za ubijanje naših vojnika – još jedna lažna vijest

Priča da je Rusija novčano nagrađivala talibane za ubijanje američkih vojnika je još jedna lažna vijest izmišljena s ciljem da se nanese šteta meni i Republikanskoj stranci, objavio je američki predsjednik Donald Tramp na svom Twitter nalogu, prenosi AP.

Zakonodavci u Predstavničkom domu američkog Kongresa tražili su od predsjednika da se izjasni povodom ovih tvrdnji, a demokrate su ga optužile da se “klanja” ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu rizikujući živote američkih vojnika.

“Ta vijest je laž smišljena s ciljem da se nanese šteta meni i Republikanskoj stranci. Tajni izvor (koji se spominje) vjerovatno ni ne postoji, kao uostalom ni ta priča”, ocijenio je Tramp.

Trampov savjetnik za nacionalnu bezbjednost Robert O Brajen izjavio je da izvještaj u startu nije predstavljen predsjedniku jer nije bio “provjeren i nije bilo konsenzusa u obavještajnoj zajednici o tom pitanju”.

Tramp je pod pritiskom zakonodavaca na Kapitol hilu da se javno oglasi povodom kontroverznog izvještaja.

“Mnogi od nas ne shvataju njegov (Trampov) afinitet prema autokratskim vladarima koiji žele zlo Americi”, izjavio je predsjedavajući komiteta za obavještajne poslove Predstavničkog doma, demokrata iz Nju Derzija, Adam Šif.

TANJUG

Danas objavljeno

Uzbuna u Doboju, prekinut nastup Slađe Alegro

M.

Amazon “popio” kaznu – 1,13 milijardi evra

Zeljka

Srbin uhapšen na Jarinju

M.

Ostavite komentar