Tramp: Suđenje lov na vještice, nastavljam put - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: Suđenje lov na vještice, nastavljam put

Bivši američki predsjednik Donald Tramp poručio je da je suđenje za opoziv u Senatu koje je okončano njegovim oslobađanjem, još jedna faza “najvećeg lova na vještice u istoriji” Sjedinjenih Američkih Država.

“Ovo je tužan komentar našeg vremena kada je jednoj političkoj partiji u Americi data slobodna mogucnost da ocrni vladavinu prava, pretvori pravosuđe u sredstvo političke osvete i progoni, ucjenjuje sve one koji misle drugačije”, naveo je Tramp u saopštenju u subotu, poslije odluke Senata da ga oslobodi optužbi za podsticanje nasilja njegovih pristalica, u drugom suđenju za opoziv.

Tramp je zahvalio svom pravnom timu i svim senatorima i članovima Kongresa koji su “ponosno” branili Ustav i svete pravne principe, prenosi BBC.

Osvrnuo se i na budućnost pošto poslije odluke Senata može da se kandiduje na sljedećim predsjedničkim izborima 2024. godine. “Naš istorijski, patriotski i lijep pokret Učinimo Ameriku ponovo velikom je tek počeo. U predstojećim mjesecima mnogo toga imam da podijelim sa vama i radujem se nastavku našeg nevjerovatnog zajedničkog puta ka ostvarimo američku izuzetnost za sve naše ljude”, zaključio je Tramp.

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar