Tramp: Stojim iza obećanja o prekidu "beskrajnih ratova" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: Stojim iza obećanja o prekidu “beskrajnih ratova”

Odlazeći predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je kako će se uvijek držati obećanja da će okončati umiješanost Amerike u “beskrajne ratove”.

Tramp se, nekoliko dana prije inauguracije novog američkog predsjednika Džozefa Bajdena, osvrnuo na svoju zaslugu u prekidanju učešća SAD u ratovima u Avganistanu, Iraku i Siriji.

Nalozi Trampa na Tviteru i drugim društvenim mrežama su blokirani, te se on danas obratio putem saopštenja iz Bijele kuće.

On je posebno skrenuo pažnju na svoj trud da se smanji vojno prisustvo SAD u zemljama u kojima traju sukobi i da vrati američke vojnike kući, prenio je Vašington tajms.

  • Broj američkih vojnika u Avganistanu najmanji je u posljednjih 19 godina. Isti tako, taj broj je najniži u Iraku i Siriji u posljednjih mnogo godina. Uvijek ću biti posvećen zaustavljanju beskrajnih ratova – poručio je Tramp.

Tramp je dodao da je za njega velika čast bila da unaprijedi američku vojsku i pruži podršku američkim vojnicima tokom svog mandata, uz napomenu da je za vojnu opremu uloženo 2,5 biliona dolara, te da je sva ta oprema proizvedena u SAD.

Danas objavljeno

Ursula fon der Lejen “traži” dodatna istraživanja: Evropa zna dovoljno o omikron varijanti da bude zabrinuta

M.

Podrška Putina i Rusije

M.

Naoružani muškarac ispred sjedišta UN-a se mirno predao policiji

M.

Ostavite komentar