Tramp: Sporazum spasio mnogo života - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: Sporazum spasio mnogo života

Američki predsjednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sprorazum između Beograda i Prištine i ocijenio taj sporazum kao svoj i uspjeh SAD.

Tramp je poručio da je sporazumom Beograda i Prištine spaseno mnogo života i to naveo, kao razlog zbog koga je nominovan za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je poručio u obraćanju biračima koje je objavljeno na Jutjubu, riječ je o doprinosu u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izrael.

“Oni ubijaju jedni druge mnogo godina, jednostavno ubijaju jedni druge, ne slažu se”, kazao je Tramp.

Dodao je da je riječ o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstatciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju.

“Mi smo trgovali sa obje strane, tako da imamo izvjesne moći. Rekao sam im, slušajte, hajde da postignemo dogovor, hajde da postignemo ekonomsko primirje i opšte primirje”, poručio je Tramp u Pensilvaniji sa biračima podijelio i svoj utisak o reakciji u njegovoj kancelariji poslije potpisivanja sporazuma između predstavnika Prištine i Beograda.

– Oni su se grlili, bila je to divna stvar da se vidi, spasili smo mnogo života – poručio je Tramp.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Vučić nakon saznanja o pripremi atentata iznio moguće razloge: “Nije prazna priča”

M.

Širom Crne Gore protesti

M.

Đoković može na Rolan Garos bez vakcine

M.

Ostavite komentar