Tramp pristalicama poručio da je pobijedio na izborima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp pristalicama poručio da je pobijedio na izborima

Američki predsjednik Donald Tramp obratio se večeras svojim pristalicama na mitingu u Vašingtonu organizovanom u znak protesta zbog današnje Kongresa na kojoj treba da bude potvrđena pobjeda na predsjedničkim izbprima Džozefa Bajdena.

Tramp je sa bine poručio da je on pobijedio na izborima.

“Ne priznajete ništa kada se desi krađa. Našoj zemlji je dosta i više nećemo trpjeti”, naglasio je Tramp.

Sve američke države potvrdile su da je Bajden dobio izbore sa 306 glasova Elektorskog koledža dok je Tramp dobio 232.

Kongres treba kasnije da potvrdi Bajdenovu pobjedu. Brojne Trampove stranačke kolege najavile su napore da produže proceduru što duže mogu.

Vašingtonska policija angažovala je oko 3.750 službenika radi kontrole mase. Policiji pomažu pripadnici Nacionalne garde i Tajne službe.

Trampove pristalice sinoć su pokušale da dođu do trga “I životi crnaca nešto znače” u Vašingtonu, ali ih je u tome spriječila policija koja je koristila biber sprej i palice.

Policija Vašingtona protjerala je nešto ranije lidera ultradesničarske grupe “Ponosni momci” iz grada i uhapsila je dvije osobe koje su podržale Trampove pokušaje da ospori rezultate predsjedničkih izbora, a na ulicama je bilo i sukoba sa policijom.

Lider “Ponosnih momaka” Enrike Tario uhapšen je prije dva dana zbog uništavanja imovine i posjedovanja magacina za oružje. On je pušten uz kauciju i naređeno mu je da napusti Vašington.

Danas objavljeno

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Ostavite komentar