19. Novembra 2022.

Tramp: Poslednji lov na vještice

Big Portal

Prema Trampovim rečima, Ministarstvo pravde je “korumpirana i visoko politizovana“ institucija koja zloupotrebljava svoja ovlašćenja.

Vučić objavio pobedničku fotografiju za ovu nedelju: Zlatibor u fokusu naše najlepše Srbije (FOTO)
U govoru koji je održao u petak uveče u svom odmaralištu Ma a Lago, u Palm Biču na Floridi, Tramp je oštro napao Ministarstvo pravde, nakon što je državni tužilac Merik Garland najavio da će imenovati novog specijalnog tužioca za istrage u vezi sa neredima na Kapitolu prošle godine, kao i sa navodnim prisustvom poverljivih dokumenata u Trampovoj privatnoj rezidenciji.

“Želim da se osvrnem na užasavajuću najavu ekstremno korumpirane Bajdenove administracije i njihovog ministarstva pravde. Ova užasna zloupotreba moći poslednja je u dugoj seriji lova na veštice“, rekao je Tramp okupljenima.

Prema rečima bivšeg predsednika, prethodne istrage o neredima na Kapitolu i “prevari sa dokumentima“ već su “mrtve“: “Korumpirano i visoko politizovano Ministarstvo pravde upravo je imenovalo specijalnog savetnika super radikalizovane levice… da bi pokrenulo proces iznova“. Nešto ranije, Garland je izjavio da je imenovao “tužioca veterana od karijere“ Džeka Smita da istraži sve potencijalne Trampove „grehove“, uz napomenu da će biti ovlašćen da goni “sve federalne zločine koji mogu proizaći iz tih istraga“.

U ranijim komentarima za Foks njuz, Tramp je sugerisao da bi nova istraga mogla biti povezana sa njegovom nedavno najavljenom kandidaturom u predsedničkoj trci 2024. godine, ali je pristalicama u Mar-a-Lagu rekao da je odluka možda bila podstaknuta obećanjima nekih republikanaca da će istražiti aktivnosti predsednika Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera, čiji su poslovi u inostranstvu bili pod lupom u prošlosti.

“Republikanci iz Predstavničkog doma objavili su da će istražiti Bajdenove, a Ministarstvo pravde najavljuje odmah nakon toga da će istražiti Trampa“, rekao je on, misleći na sebe.

Bivši predsednik je predvideo da će istraga biti “namešteni dogovor“, dodajući: “To nije fer situacija“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare