Tramp pomilovao 15 osuđenika, među njima i njegov bivši pomoćnik - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp pomilovao 15 osuđenika, među njima i njegov bivši pomoćnik

Odlazeći predsjednik SAD Donald Tramp pomilovao je 15 ljudi, uključujući dva lica osuđena u okviru istrage specijalnog američkog tužioca Roberta Milera o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u Americi 2016. godine.

Tramp je smanjio kazne za još pet ljudi, saopšteno je iz pres-službe Bijele kuće.

Među pomilovanim osuđenicima je bivši pomoćnik u Trampovom izbornom štabu Džordž Papadopulos, koji je osuđen u septembru 2018. godine zbog davanja lažnih izjava Federalnom istražnom birou /FBI/ u okviru Milerove istrage.

Miler je kasnije u svom izvještaju tvrdio da nije pronašao dokaze o dosluhu u vezi sa navodnim pokušajima Rusije da se miješa u izborni proces. Međutim, Papadopulos je optužen za krivično djelo povezano sa procesom.

Tramp je pomilovao i holandskog advokata Aleksa van der Zvana, koji je priznao krivicu za davanje lažnih izjava 2018. godine, takođe u okviru Milerove istrage, javio je TASS.

Odlazeći predsjednik pomilovao je i bivše kongresmene Dankana Hantera, koji je osuđen za zloupotrebu novčanih sredstava predviđenih za predizbornu kampanju, i Kristofera Kolinsa, koji je priznao krivicu za zavjeru povezanu sa bezbjednosnom prevarom i davanje lažnih izjava FBI 2019. godine.

Danas objavljeno

Meteorolozi u BiH izdali narandžasto upozorenje za narednu sedmicu!

M.

“Pljušte” šale na Putinov račun; Džonson: Da skinem jaknu?

Vanja A

Lansirana raketa, “osvanule” fotografije – ne zna se kada

Vanja A

Ostavite komentar