Tramp pohvalio Grenela: Odlično radi posao u Srbiji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp pohvalio Grenela: Odlično radi posao u Srbiji

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je da njegov čovek od poverenja Ričard Grenel, koga je postavio za v. d. svih obaveštajnih službi u Americi, fantastično obavlja posao koji mu je poveren u Srbiji i Nemačkoj i da će zato ostati na i funkciji ambasadora SAD u Berlinu i izaslanika predsednika SAD za mirovne pregovore Beograda i Prištine.

Tramp kaže da će Grenel nesmetano obavljati tri funkcije.

  • Ambasador će nastaviti da radi taj posao pošto ga dobro radi. Dobro zna zvaničnike, obavio je fantastičan posao u obe zemlje – rekao je Tramp. Šef Bele kuće naglasio je da Grenel uživa njegovo „puno poverenje“ i postiže „neverovatne dogovore“.

Podsetimo, izvor Kurira iz diplomatskih krugova naveo je da će Grenel biti imenovan za novog potpredsednika ili državnog sekretara SAD ukoliko do američkih izbora u novembru reši kosovsko pitanje.

  • Cilj Grenela je postizanje dogovora koji se odnosi na poboljšanje odnosa i ekonomsku saradnju, ali ne i na politički dogovor, tj. priznanje Kosova. Trampu je stalo da se ovo pitanje reši. Grenel je realističan, pa tako prvi put u poslednjih 30 godina SAD nisu isključive i na strani Albanaca.

Naprotiv, Grenel je na nedavnom bezbednosnom forumu u Minhenu odbio da se zvanično sastane s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem jer, uprkos zahtevima Vašingtona, Priština nije ukinula takse. Grenel veoma poštuje predsednika Aleksandra Vučića i uvažava njegov trud da se dođe do prihvatljivog rešenja – naveo je izvor.

(Kurir)

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar