Tramp o opozivu: Politički samoubilački marš za Demokratsku stranku - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp o opozivu: Politički samoubilački marš za Demokratsku stranku

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da je proces opoziva, koji je Predstavnički dom kongresa pokrenuo protiv njega, “politički samoubilački marš” za Demokratsku stranku.

“Sa današnjim neustavnim i partijskim opozivom, demokrate koje ništa ne rade pokazale su duboku mržnju i prezir prema američkom biraču”, rekao je Tramp.

Ubzro poslije okončanja glasanja, oštro je kritikovao potez demokrata.

“Poslije tri godine mračnog lova na vještice i prevara, demokrate u Predstavničkom domu pokušavaju da ponište glasove desetina miliona patriotskih Amerikanaca”, naglasio je američki predsjednik, tvrdeći da demokrate pokušavaju da ga opozovu “od prvog dana”.

Opoziv Trampa ne znači i njegovu smjenu sa položaja – o tome će se odlučivati na suđenju u Senatu narednog mjeseca. Ni jedan predsjednik u 243 godine dugoj američkoj istoriji nije smijenjen s položaja uprkos opozivu u Predsavničkom domu.

Za to je potrebna dvotrećinska većina u Senatu, što znači da bi najmanje 20 republikanaca moralo da zajedno sa demokratama glasa protiv Trampa.

Ni jedan republikanski senator nije nagovijestio da će to uraditi, pa je izvjesno da će Tramp ostati na položaju predsjednika.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključni akteri na tržištu droge u EU

M.

Ruska vojska u ofanzivi: Uništeni tenkovi, raketni sistemi, likvidirani vojnici

M.

Najmanje osam ljudi poginulo u klizištu na Iskiji

M.

Ostavite komentar