Tramp neće svjedočiti pred Senatom - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp neće svjedočiti pred Senatom

Bivši američki predsjednik Donald Tramp neće svjedočiti pod zakletvom naredne sedmice u Senatu tokom procesa za njegov opoziv, rekao je njegov advokat Brus Kastor.

Članovi Demokratske stranke u Predstavničkom domu koji će učestvovati u procesu protiv Trampa od njega su zatražili da naredne sedmice svjedoči o svom ponašanju prije nego što su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa 6. januara kada je poginulo pet osoba.

Poslanik demokrata Džejmi Raskin poslao je pismo Trampu u kojem od njega traži da svjedoči između 8. februara i 11. februara.

Dva mjeseca nakon okončanja predsjedničkih izbora u SAD, Tramp je tvrdio da je izgubio od Džozefa Bajdena zbog brojnih neregularnosti, što su odbacili brojni sudovi i zvaničnici državnih izbornih službi.

Tokom mitinga 6. januara, Tramp je od svojih pristalica zatražio da se bore nakon čega je više stotina njih upalo u zgradu Kongresa kako bi spriječili potvrdu Bajdenove pobjede. Pet osoba, uključujući policajca, poginulo je tokom incidenta.

Trampovi advokati i većina republikanaca odbacuju ustavnost procesa opoziva i smatraju da Senat nema ovlaštenje da vodi proces jer je on već otišao sa funkcije predsjednika.

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar