Tramp neće praviti novu stranku - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp neće praviti novu stranku

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp rekao je na konferenciji konzervativaca u Floridi da ne planira osnivanje nove političke stranke da se ne bi dijelili glasovi republikanaca.

On je u prvom govoru od kada je predsjedničku funkciju preuzeo demokrata Džozef Bajden nagovijestio da bi 2024. godine mogao ponovo da se kandiduje za čelnu poziciju u Bijeloj kući.

Tramp je oštro kritikovao svog nasljednjnika i rekao da je američka politika promijenjena iz “Amerika prije svih u Amerika posljednja”, prenio je Bi-Bi-Si.

On je održao govor nekoliko sedmica nakon što je oslobođen na suđenju za opoziv sa predsjedničke funkcije.

Učesnici konferencije su iskazali snažnu podršku Trampu, a među govornicima su bili senator iz Teksasa Ted Kruz i Donald Tramp Јunior.

Bivši predsjednik i dalje nema pristup društvenim mrežama, uključujući “Fejsbuk” i “Tviter” zbog načina na koji je reagovao na nemire u Kapitolu u januaru.

  • Stojim pred vama danas da bih objavio da je nevjerovatno putovanje na koje smo krenuli zajedno prije četiri godine daleko od kraja. Okupili smo se ovdje danas da razgovaramo o budućnosti – budućnosti našeg pokreta, naše stranke i naše voljene zemlje – rekao je Tramp.

On je odbacio ideju da bi mogao da pokrene novu političku stranku i rekao da su glasine o tome “lažne vijesti”.

  • Imamo Republikansku stranku. Ona će se ujediniti i biće jača nego ikada – naglasio je Tramp.

Iako je izgubio na predsjedničkim izborima u novebru i bio izložen oštrim kritikama zbog nemira u januaru, u izvještajima se navodi da je Tramp i dalje ekstremno popularan u svojoj glasačkoj bazi.

Danas objavljeno

Trivićeva traži da se srednjoškolci vrate u učionice

M.

“Njemačka će se povući kad i SAD”

M.

Putin bez detalja: Upravo sam primio drugu dozu

M.

Ostavite komentar