Tramp "najspontanije" pozvao Kima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp “najspontanije” pozvao Kima

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je neobičnu pozivnicu lideru Severne Koreje Kim Džong Unu da mu se pridruži sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom. Sastanak lidera SAD i Južne Koreje je planiran da bude održan u demilitarizovanoj zoni, prenosi RT. Tramp je i dalje u Osaki, u Japanu na samitu G20,…

Predsednik SAD Donald Tramp poslao je neobičnu pozivnicu lideru Severne Koreje Kim Džong Unu da mu se pridruži sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom.

Sastanak lidera SAD i Južne Koreje je planiran da bude održan u demilitarizovanoj zoni, prenosi RT.

Tramp je i dalje u Osaki, u Japanu na samitu G20, ali je najavio da ide u Južnu Koreju nakon toga.

“Ne znam gde je sada, možda nije ni u Severnoj Koreji. Ali, rekao sam, ukoliko Kim želi da se nađemo, ja ću biti na granici, demilitarizovanoj zoni”, rekao je Tramp reporterima.

Na Tviteru je napisao da bi se rukovao sa njim i rekao mu “zdravo”.

Pozivnica verovatno nije ni toliko iznenađenje Munu, koji je ranije ove nedelje rekao da se “nezvanično” priprema sastanak lidera SAD i Severne Koreje.

Severna Koreja optužila je Muna da laže, pa ipak, iz ministarstva spoljnih poslova S. Koreje tvrde da nemaju nikakve nezvanične, tajne veze sa Južnom, te da će sva komunikacija sa SAD, biti preko zvaničnih i ustanovljenih veza Pjongjanga i Vašingtona.

U međuvremenu, Tramp i Kim razmenili su privatna pisma, što sugeriše volju da bude dogovoren mir na korejskom poluostrvu. Prošle godine oni su imali istorijski sastanak u Singapuru, i to nakon brojnih pretnji i uvreda koje su razmenili 2017. godine.

Danas objavljeno

Bajden sa bine dozivao preminulu saradnicu: “Džeki, gdje si?”

M.

Plenković: Do nedjelje mogu biti nametnute izmjene Izbornog zakona BiH

M.

Rusija potpisala sporazum sa talibanima

Vanja A

Ostavite komentar